20 dintre persoanele care ar fi obţinut fraudulos permise în Argeş, autori de accidente

Douăzeci dintre cele peste 750 de persoane suspectate că au obţinut fraudulos permise de conducere în Argeş au provocat accidente rutiere, soldate cu morţi şi răniţi, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

23 afișări
Imaginea articolului 20 dintre persoanele care ar fi obţinut fraudulos permise în Argeş, autori de accidente

20 dintre persoanele care ar fi obţinut fraudulos permise în Argeş, autori de accidente (Imagine: Mediafax Foto)

Direcţia Poliţiei Rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române a făcut o analiză în cazul serviciului de permise şi înmatriculări din Argeş în care au fost verificate cazierele rutiere a 757 persoane despre care existau indicii că ar fi obţinut permis de conducere în mod fraudulos, informează IGPR.

Astfel, au fost identificate 20 de persoane care au provocat 21 de accidente rutiere, soldate cu trei morţi, 17 răniţi grav şi 25 de răniţi uşor.

"Experienţa redusă în conducere, conducerea imprudentă, depăşirea neregulamentară, viteza neadaptată la condiţiile de drum, neacordarea priorităţii, conducere sub influenţa alcoolului, rularea pe contrasens, nerespectarea distanţei între vehicule, precum şi alte abateri în traficul rutier, au fost principalele cauze ce au condus la producerea accidentelor", potrivit IGPR.

Inspectoratul General al Poliţiei Române sprijină în continuare ancheta Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi intensifică acţiunile de prevenire a evenimentelor rutiere.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în noaptea de 14 spre 15 iunie, arestarea a 17 persoane implicate în scandalul privind obţinerea frauduloasă de permise auto.

Potrivit DNA, în perioada martie - iunie 2008, pe raza judeţului Argeş şi-a desfăşurat activitatea un grup infracţional organizat care a acţionat în scopul obţinerii unor sume de bani pretinse şi primite de la mai multe persoane, pentru ca în schimbul banilor să le faciliteze obţinerea permiselor de conducere de la Serviciul Public Comunitar Regim de Permise de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor Argeş.

Membrii grupului sunt acuzaţi că au pretins şi primit de la fiecare candidat sume cuprinse între 700 de euro şi 4.500 de euro.

Conform anchetatorilor, reţeaua de permise auto din Argeş era împărţită în patru grupuri "profesionale", de la racolatorii de candidaţi pentru obţinerea permisului de conducere, la patroni de şcoli de şoferi, funcţionari şi poliţişti.

Activitatea de examinare pentru obţinerea permiselor de conducere a fost întreruptă timp de o săptămână, după începerea anchetei DGA la Serviciul Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor Argeş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici