Ziua Aviaţiei: Ceremonie spectaculoasă cu aeronave F-16, Eurofighter, C-130 Spartan, C-27J Spartan şi elicoptere IAR

O ceremonie militară şi religioasă în cadrul căreia se vor depune coroane de flori în memoria eroilor aviatori şi vor zbura câteva aeronave şi elicoptere va avea loc, joi, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, cu ocazia sărbătorii Zilei Aviaţiei Române.

1568 afișări
Imaginea articolului Ziua Aviaţiei: Ceremonie spectaculoasă cu aeronave F-16, Eurofighter, C-130 Spartan, C-27J Spartan şi elicoptere IAR

Pe timpul ceremoniei, care va începe la ora 11:00, vor evolua aeronave militare aparţinând Forţelor Aeriene Române:

  • F-16 Fighting Falcon;
  • C-130 Hercules;
  • C-27J Spartan;
  • IAR-330;
  • IAR-99; 
  • elicoptere tip EC-135;
  • elicoptere tip IAR 330 ale Serviciului Român de Informaţii;
  • o aeronavă Boeing 737 aparţinând Tarom;
  • aeronave de tip Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene Italiene;
  • aeronave Extra 300 aparţinând Aeroclubului României 

Cei din zona de nord a Bucureştiului vor putea admira aeronavele. Totodată, cu prilejul împlinirii a 110 ani de la înfiinţarea primei structuri de Aeronautică Militară, la Ateneul Român va avea loc în aceeaşi zi, începând cu ora 19:00, un concert aniversar susţinut de Orchestra Simfonică Bucureşti. 


În prezent, Forţele Aeriene Române se prezintă cu performanţe notabile în procesul instruirii, al interoperabilităţii, prin participarea la exerciţii naţionale şi multinaţionale, precum şi în misiunile interne şi externe.

În prezent, un detaşament format din patru aeronave de luptă F-16 multirol şi personalul desemnat, care poartă denumirea onorifică „Carpathian Vipers” este dislocat pe baza aeriană Šiauliai, din Lituania şi asigură misiunea de Poliţie Aeriană întărită în ţările baltice în perioada aprilie – iulie 2023. Misiunea detaşamentului este de a proteja integritatea spaţiului aerian al Ţărilor Baltice şi este o componentă fundamentală a angajamentului NATO faţă de membrii săi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici