23 de curse aeriene, afectate de ceaţa de pe Aeroportul din Timişoara

Un număr de 12 curse care trebuiau să aterizeze, marţi dimineaţă, pe Aeroportul Internaţional din Timişoara şi 11 curse care trebuiau să decoleze de pe acelaşi aeroport înregistrează întârzieri de aproximativ două ore, din cauza ceţii din zonă.

35 afișări
Imaginea articolului 23 de curse aeriene, afectate de ceaţa de pe Aeroportul din Timişoara

23 de curse aeriene, afectate de ceaţa de pe Aeroportul din Timişoara (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Aeroportului Internaţional Timişoara, Roxana Manasia, la ora transmiterii acestei ştiri vizibilitatea de-a lungul pistei este de 200 de metri, ceea ce face imposibiliă decolarea sau aterizarea aeronavelor, în total fiind afectate 23 de curse.

"12 curse care trebuiau să sosească şi 11 care trebuiau să decoleze sunt întârziate din cauza ceţii de pe aeroport. În acest moment, vizibilitatea este de 200 de metri, ceea ce face imposibilă aterizarea sau decolarea aeronavelor. Întârzierile în acest moment sunt de aproximativ două ore", a spus Manasia.

Potrivit sursei citate, la sosire sunt afectate cursele de la Bucureşti, Oradea, Cernăuţi, Lvov, Chişinău, Odessa, Bacău, Craiova, Iaşi, Cluj şi Constanţa, aparţinând companiei Carpatair şi cursa Bucureşti-Timişoara a companiei Tarom.

Manasia a afirmat că, la plecare, sunt afectate cursele către Dusseldorf, Torino, Roma, Bergamo, Munchen, Verona, Bologna, Perugia, Florenţa, Veneţia şi Ancona, ale companiei Carpatair.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că, deocamdată, niciun avion care trebuia să aterizeze la Timişoara nu a fost redirecţionat către alte aeroporturi, dar două aeronave care vin dinspre Bacău şi Sibiu se află deja în zbor şi urmează să se decidă dacă vor ateriza pe Aeroportul din Timişoara sau vor fi redirecţionate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici