237 de cartuşe de infanterie, descoperite de un bărbat în curtea casei sale

Un număr de 237 de cartuşe de infanterie au fost descoperite, vineri, de un bărbat din municipiul Feteşti, în timp ce săpa în curtea casei, la faţa locului deplasându-se pirotehniştii din judeţul Ialomiţa care au preluat muniţia.

286 afișări
Imaginea articolului 237 de cartuşe de infanterie, descoperite de un bărbat în curtea casei sale

237 de cartuşe de infanterie, descoperite de un bărbat în curtea casei sale (Imagine: Claudiu Irimie/Mediafax foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa, bărbatul care a găsit cartuşele în curtea casei sale a sunat la Serviciul Unic de Urgenţă 112 pentru a cere ajutorul pompierilor militari.

"Am stabilit că în timp ce executa săpături în curtea casei, bărbatul din municipiul Feteşti a descoperit mai multe elemente de muniţie neexplodate. Alertat prin Serviciul Unic de Urgenţă 112, echipajul pirotehnic al ISU Ialomiţa s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, unde a descoperit 237 de cartuşe de infanterie, de calibru 7,92 milimetri, care sunt într-o stare avansată de degradare", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Ialomiţa, lt. George Damian.

Elementele de muniţie au fost preluate şi transportate în siguranţă în vederea depozitării şi distrugerii, pirotehniştii urmând să stabilească împrejurările în care cartuşele au ajuns în acel loc, provenienţa şi vechimea acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici