242 declaraţi, 1.300 îngropaţi. Oraşul în care autorităţile au ordonat săparea de noi cimitire

  • Ecuador are oficial 4.450 pacienţi bolnavi de coronavirus şi 242 de decese
  • În realitate, în Guayaquil, cel mai mare oraş al ţării, precum şi cel mai important port, 1.300 de cadavre se află la morgă ori au fost deja îngropate
  • Autorităţile au ordonat săparea de noi cimitire
5505 afișări
Imaginea articolului 242 declaraţi, 1.300 îngropaţi. Oraşul în care autorităţile au ordonat săparea de noi cimitire

242 declaraţi, 1.300 îngropaţi. Oraşul în care autorităţile au ordonat săparea de noi cimitire

De mai bine de o săptămână, regiunea Guayas şi îndeosebi oraşul Guayaquil, din Ecuador, sunt scena unor imagini dramatice. Pe străzile oraşului au fost surprinse imagini cu cadavre abandonate pe trotuare, pentru că autorităţile nu mai fac faţă situaţiei.
 
TeleSur Venezuela scrie că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ecuador încercă din răsputeri să recapete controlul, dar realitatea din teren este alta. Deşi Ecuador a declarat până acum 242 de decese provocate de COVID, numai autorităţile din Guayaquil au de îngropat 1.300 de morţi.
 
Juan Carlos Zevallos, ministrul sănătăţii din Ecuador, a declarat că în câteva zile curba de creştere a îmbolnăvirilor şi deceselor provocate de coronavirus va începe să o ia în jos.
 
Pe de altă parte, primarul oraşului Guayaquil a ordonat săparea a două noi cimitire.
 
"12 hectare de teren au fost alocate pentru săparea a două cimitire. Morţii vor fi îngropaţi, iar toate costurile vor fi suportate de stat. Măcar aşa să putem onora moartea acestor oameni şi să fim aproape de familiile lor", a spus primarul într-un comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici