244 de elevi şi 329 de angajaţi, confirmaţi cu Covid de la redeschiderea şcolilor

  • Ministerul Educaţiei a anunţat joi seara că 244 de elevi şi 329 de angajaţi din Educaţie au fost confirmaţi cu Covid din 8 februarie
  • Ministerul anunţă că sunt 8 judeţe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor: Argeş, Brăila, Giurgiu, Neamţ, Sibiu, Satu Mare, Tulcea şi Vâlcea.
853 afișări
Imaginea articolului 244 de elevi şi 329 de angajaţi, confirmaţi cu Covid de la redeschiderea şcolilor

Ministerul Educaţiei a anunţat joi seara că 244 de elevi şi 329 de angajaţi din Educaţie au fost confirmaţi cu Covid din 8 februarie, când au fost redeschise şcolile în sistem faţă în faţă.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, incidenţa cumulată în rândul elevilor în cele 4 zile de la debutul semestrului II (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populaţiei generale.

Ministerul anunţă că sunt 8 judeţe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor: Argeş, Brăila, Giurgiu, Neamţ, Sibiu, Satu Mare, Tulcea şi Vâlcea.

„Luând în considerare perioada de incubaţie, primele cazuri de Sars CoV-2 identificate în şcolile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii şcolii”, se arată în comunicat.

Astfel, în perioada 8-11 februarie au fost confirmaţi cu Covid 244 de elevi şi 329 de angajaţi din sistem şi a fost suspendată activitatea în 171 de clase.

„Subliniem încă o dată că, în sprijinul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars CoV-2, sunt de o importanţă majoră triajul epidemiologic, menţinerea copiilor simptomatici la domiciliu şi anunţarea medicului de familie”, a mai transmis Ministerul Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici