26 de precheziţii în trei judeţe şi în Bucureşti la traficanţii de ţigări

Poliţiştii şi procurorii DIICOT Suceava fac miercuri 26 de percheziţii domiciliare în judeţele Suceava, Vrancea, Călăraşi şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă cu ţigări.

216 afișări
Imaginea articolului 26 de precheziţii în trei judeţe şi în Bucureşti la traficanţii de ţigări

26 de precheziţii în trei judeţe şi în Bucureşti la traficanţii de ţigări

Potrivit poliţiştilor, în perioada martie – octombrie 2023 s-ar fi constituit şi ar fi acţionat un grup infracţional organizat, format din cetăţeni români, în scopul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigarete de provenienţă extracomunitară.

Acestea ar fi fost introduse ilegal în România şi ar fi fost depozitate temporar de membrii grupului infracţional, care ulterior le-ar fi transportat şi vândut către clienţi din municipiul Bucureşti şi judeţele Suceava, Călăraşi şi Vrancea.

Pentru a evita controalele autorităţilor, bănuiţii ar fi folosit, la transportul şi ascunderea ţigărilor, autoutilitarele unei firme, ce ar avea ca obiect principal de activitate transportul de mărfuri.

În cursul urmăririi penale, au fost realizate acţiuni de prindere în flagrant delict, în cadrul cărora au fost descoperite şi ridicate, în vederea confiscării, peste 510.000 de ţigarete.

Audierile urmează să se desfăşoare la sediul DIICOT Suceava.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici