30.000 de euro, sisteme informatice şi acte, ridicate după cele 12 percheziţii din dosarul de spălare de bani şi tăiere fără drept de arbori, din Ghimeş-Făget

30.000 de euro, sisteme informatice şi acte au fost ridicate după cele 12 percheziţii care au avut loc luni la Primăria Ghimeş-Făget, judeţul Bacău, şi la Ocolul Silvic al comunei, dar şi la domiciliile unor persoane, într-un dosar de spălare de bani şi tăiere fără drept de arbori.

419 afișări
Imaginea articolului 30.000 de euro, sisteme informatice şi acte, ridicate după cele 12 percheziţii din dosarul de spălare de bani şi tăiere fără drept de arbori, din Ghimeş-Făget

30.000 de euro, sisteme informatice şi acte, ridicate după cele 12 percheziţii din dosarul de spălare de bani şi tăiere fără drept de arbori, din Ghimeş-Făget

Percheziţiile au fost făcute de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei de Ordine Publică din Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică.

De asemenea, poliţiştii au constatat o infracţiune la regimul armelor şi muniţiilor.

Activităţile au vizat sediul unor instituţii publice şi societăţi comerciale, precum şi locuinţele unor persoane implicate în săvârşirea de infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, spălarea banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, tăiere ilegală arbori şi furt de arbori.

Din cercetări a reieşit că nouă persoane ar fi săvârşit fapte ilicite în domeniul silvic, prin constituirea, sub directa coordonare a unui reprezentant al unei instituţii, a unui sistem de natură a permite tăierea fără drept şi valorificarea masei lemnoase rezultate din suprafeţele de fond forestier aflat în proprietate public-privată.

Prejudiciul prin activitatea infracţională este de 1.000.000 de lei.

Faţă de cele nouă persoane bănuite au fost emise mandate de aducere, iar în urma audierilor a fost dispusă măsura controlului judiciar.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Harghita, Neamţ şi Vrancea, precum şi jandarmi.

"Nouă persoane, sub directa coordonare a unui primar de comună, au constituit un sistem de natură a permite tăierea fără drept şi valorificarea masei lemnoase rezultate din suprafeţele de fond forestier aflat în proprietate public-privată, prejudiciul cauzat fiind în cuantum de 1.000.000 lei", arătau luni procurorii de la Parchetul General.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici