ULTIMELE 24 de ore. Case şi curţi inundate, copaci doborâţi de vânt şi drumuri inundate, în 56 de localităţi şi Capitală

Zeci de case, gospodării şi curţi au fost inundate, în ultimele 24 de ore, în 56 de localităţi din 12 judeţe ale ţării şi în municipiul Bucureşti. Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt, iar pe unele drumuri circulaţia a fost oprită din cauza ploilor.

578 afișări
Imaginea articolului ULTIMELE 24 de ore. Case şi curţi inundate, copaci doborâţi de vânt şi drumuri inundate, în 56 de localităţi şi Capitală

ULTIMELE 24 de ore. Case şi curţi inundate, copaci doborâţi de vânt şi drumuri inundate, în 56 de localităţi şi Capitală

Potrivit IGSU, fenomenele hidrometeorologice periculoase manifestate în ultimele 24 de ore au generat efecte în 56 de localităţi din 12 judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Astfel, în municipiul Bucureşti s-a intervenit pentru evacuarea apei din 14 case, 14 curţi, şapte subsoluri şi o stradă, precum şi pentru degajarea a 14 copaci căzuţi pe carosabil şi pe trei autoturisme.

În judeţul Argeş, s-a intervenit în cinci localităţi pentru evacuarea apei din nouă curţi, subsolul unei instituţii publice şi degajarea a patru copaci căzuţi din cauza vântului, dintre care unul pe un autoturism. În localitatea Arefu, pe DN 7C, din cauza căderilor de pietre de pe versanţi, circulaţia s-a desfăşurat, temporar, alternativ pe un singur sens. Echipaje specializate au intervenit in teren pentru degajarea drumului.

În judeţul Călăraşi a fost nevoie de intervenţia specialiştilor în cinci localităţi, pentru evacuarea apei din 11 curţi şi degajarea a doi copaci doborâţi de vânt, dintre care unul pe un autoturism.

Serviciile de intervenţie au fost prezente şi în judeţul Dolj, în trei localităţi, inclusiv Craiova, pentru evacuarea apei dintr-un subsol şi două curţi, degajarea unui acoperiş de bloc şi a trei copaci căzuţi peste patru autoturisme, precum şi pentru salvarea a două cabaline surprinse de o viitură.

În judeţul Dâmboviţa s-a intervenit în două localităţi pentru evacuarea apei din cinci curţi şi degajarea unui copac căzut pe carosabil, iar în judeţul Giurgiu în şapte localităţi - pentru evacuarea apei din 20 case, incintele a două societăţi, patru anexe, degajarea a cinci copaci, dintre care trei căzuţi pe acoperişuri, precum şi pentru îndepărtarea a doi stâlpi de electricitate căzuţi pe carosabil.

În judeţul Gorj în trei localităţi s-a intervenit pentru evacuarea apei din cinci curţi, trei subsoluri şi patru anexe, precum şi pentru decolmatarea unui canal colector, iar în localitatea Dăneşti, pe DJ 663 A, s-a intervenit pentru evacuarea apei de pe carosabilul inundat ca urmare a revărsării pârâului Şasa. Până la remedierea situaţiei, circulaţia rutieră a fost deviată pe o rută ocolitoare.

În judeţul Ilfov au fost afectate cinci localităţi - Chiajna, Corbeanca, Cornetu, Otopeni şi Pantelimon -, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 11 curţi, patru subsoluri, şase case şi degajarea a doi copaci căzuţi pe carosabil, iar pe DN 5, în localitatea Jilava, s-a intervenit pentru evacurea apei de pe carosabil. Circulaţia în zonă s-a desfăşurat cu dificultate.

În judeţul Mehedinţi s-a intervenit în trei localităţi pentru evacuarea apei din nouă curţi, trei subsoluri şi o casă, în timp ce pe DN 6 s-a intervenit pentru evacurea apei de pe carosabil. Circulaţia în zonă s-a desfăşurat cu dificultate.

În judeţul Olt s-a intervenit în trei localităţi pentru evacuarea apei din două curţi, trei subsoluri şi trei clădiri, în timp ce în judeţul Prahova în localitatatea Buşteni s-a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism.

În judeţul Teleorman s-a intervenit în opt localităţi pentru evacuarea apei din zece case, două beciuri, 63 de curţi, trei anexe, trei străzi şi o staţie de epurare. În localitatea Uda - Paciurea au fost evacuate două persoane din două case inundate de apa scursă de pe versanţi, iar alte două au fost salvate, fiind surprinse de o viitură. Persoanele au fost evacuate, preventiv, la rude, fără alte probleme.

În judeţul Vâlcea a fost nevoie de serviciile de intervenţie în şapte localităţi pentru evacuarea apei din şapte curţi, o casă, trei beciuri, pentru îndepărtarea unui copac căzut pe trei autoturisme, precum şi pentru salvarea a patru bovine surprinse de o viitură. În localitatea Câineni, pe DN 7, s-a intervenit pentru evacurea apei de pe carosabil, urmare a scurgerilor de pe versanţi, iar în localitatea Costeşti, pe DJ 646, s-a intervenit pentru evacurea apei de pe carosabil. Circulaţia în zonă s-a desfăşurat restricţionat.

Marţi dimineaţă nu a fost nevoie de intervenţia salvatorilor pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice şi nici nu au fost semnalate probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici