Percheziţii într-un dosar de proxenetism. 40 de tinere, racolate prin metoda "loverboy"

Poliţiştii fac, marţi dimineaţa, 32 de percheziţii, în Argeş şi Bucureşti, la locuinţele unor persoane suspectate de proxenetism. 40 de tinere ar fi fost racolate prin dezvoltarea unei relaţii, iar ulterior determinate să se prostitueze în state din UE.

872 afișări
Imaginea articolului Percheziţii într-un dosar de proxenetism. 40 de tinere, racolate prin metoda "loverboy"

Percheziţii într-un dosar de proxenetism. 40 de tinere, racolate prin metoda "loverboy" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2013 – 2017, prin folosirea modului de operare „LOVERBOY”, cei în cauză ar fi racolat peste 40 de tinere pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia în state ale Uniunii Europene. Pentru îndeplinirea activităţii infracţionale, cei vizaţi creau aparenţa unei relaţii intime cu victimele, cărora le promiteau chiar şi întemeierea unei familii, profitând ulterior de vulnerabilitatea emoţională a acestora pentru a le determina să practice prostituţia", transmite Poliţia Română.

25 de persoane vor fi audiate de poliţiştii din Argeş. Acestea ar fi obţinut peste un milion de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici