Ministrul Justiţiei vrea ca şi parchetele şi unităţile din teritoriu ale DNA să fie evaluate

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că are în vedere şi o evaluare a parchetelor şi unităţilor din teritoriu ale DNA, evaluarea urmând să fie făcută tot de Inspecţia Judiciară, după ce va fi finalizată cea a structurilor centrale.

1409 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei vrea ca şi parchetele şi unităţile din teritoriu ale DNA să fie evaluate

Ministrul Justiţiei vrea ca şi parchetele şi unităţile din teritoriu ale DNA să fie evaluate

"Eu am în vedere o evaluare şi a unităţilor din teritoriu, dar ca să grăbesc oarecum, în limite legale, procedurale, concluzia finală, evaluarea, am stabilit ca obiective doar evaluarea unităţilor centrale, DNA şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte. Vedem rezultatele de aici, propunem proporţional măsuri în funcţie de ceea ce se constată, iar etapa a doua, aceeaşi Inspecţie Judiciară va face evaluarea şi a unităţilor din teritoriu pentru că şi ele în egală măsură fac parte dintr-o structură unitară şi în egală măsură trebuiesc evaluate după aceiaşi parametri, după aceleaşi criterii, sigur cu rezultate pe care le vom vedea", a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la România TV.

Ministrul Justiţiei a precizat că este vorba despre o paletă foarte largă de măsuri care pot fi luate, în cazul unei evaluări negative.

"Dacă ai încălcare minoră, măsuri de intrare în legalitate şi te poţi duce la un avertisment, dar dacă ai încălcări de fond foarte grav, e extrema cealaltă, propunerea de revocare din funcţie", a completat Toader.

Tudorel Toader a cerut Inspecţiei Judiciare să facă două controale la DNA. Unul dintre acestea vizează înregistrările dintr-o şedinţă a DNA, iar celălalt priveşte activitatea managerială la DNA, dar şi a Parchetului General. Inspectorul şef al Inspecţiei Judiciare (IJ) a anunţat că a semnat deja ordinele pentru efectuarea controalelor privind eficienţa managerială al DNA şi la PICCJ, stabilind care vor fi inspectorii judiciari ce vor analiza activitatea celor două parchete, concluziile urmând să fie prezentate Secţiei de procurori a CSM.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici