40 milioane euro pentru investiţii transfrontaliere România-Republica Moldova

Un apel de proiecte, în valoare de 40 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, destinat investiţiilor transfrontaliere România-Republica Moldova, va fi lansat zilele următoare, cei interesaţi având la dispoziţie 4 luni pentru a depune cererile de finanţare.

228 afișări
Imaginea articolului 40 milioane euro pentru investiţii transfrontaliere România-Republica Moldova

40 milioane euro pentru investiţii transfrontaliere România-Republica Moldova

Comitetul de Monitorizare al Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova a aprobat, marţi, Ghidul solicitantului pentru proiectele de investiţii transfrontaliere. Apelul de proiecte va fi lansat zilele următoare.

Au fost aprobate criteriile de acordare a finanţării pentru proiectele cu o componentă de investiţii (proiecte standard), precum şi modul în care se vor derula selecţia, evaluarea şi contractarea proiectelor.

Cei interesaţi să acceseze fondurile disponibile prin acest program de cooperare vor putea depune proiecte care vizează reabilitarea, modernizarea şi dotarea infrastructurii de educaţie, sănătate şi turism din judeţele de graniţă din România (respectiv Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi) şi de pe întregul teritoriu al Republicii Moldova. De asemenea, vor putea primi finanţare europeană proiectele care au drept obiectiv combaterea schimbărilor climatice şi protecţia biodiversităţii din zonele acoperite de program.

În cadrul aceleiaşi reuniuni, Autoritatea de Management a prezentat reprezentanţilor celor două ţări cerinţele pentru finanţarea proiectelor cu valoare mică, pentru care Ghidul solicitantului se află în consultate publică până pe data de 31 august 2023.

Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova are un buget de 77,3 milioane de euro, fonduri nerambursabile, la care se va adăuga contribuţia naţională, transmite Ministerul Dezvoltării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici