400 de milioane de lei pentru modernizarea staţiei de cale ferată Valu lui Traian

CFR Infrastructură anunţă lansarea licitaţiei pentru modernizarea staţiei Valu lui Traian, prima etapă a programului de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanţa.

160 afișări
Imaginea articolului 400 de milioane de lei pentru modernizarea staţiei de cale ferată Valu lui Traian

400 de milioane de lei pentru modernizarea staţiei de cale ferată Valu lui Traian

S-a lansat licitaţia publică pentru proiectare şi execuţie lucrări de modernizare în staţia Valu lui Traian, etapa I a programului de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanţa, investiţie finanţată din fonduri nerambursabile CEF.

Durat contractului este de 6 luni pentru proiectare şi 20 de luni pentru execuţia lucrărilor. Deschiderea ofertelor va avea loc în 8 mai.

Lucrările presupun, printre altele, realizarea Grupei de Aşteptare din Staţia Valu lui Traian care va cuprinde 32 linii de primire-expediere, electrificarea, pe toată lungimea, a celor 32 de linii din Grupa de Aşteptare, acestea fiind linii de primire-expediere, modernizarea şi electrificarea liniilor 5-8 din Grupa Staţie şi a liniilor de legătură cu Grupa de Aşteptare, realizarea unei centralizări electronice în Staţia Valu lui Traian, , includerea în centralizarea electronică a elementelor de instalaţii din Staţia Valu lui Traian şi integrarea în SCADA a instalaţiilor noi de electrificare din Grupa Staţie şi Grupa de Aşteptare Valu Traian.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt, printre altele, mărirea capacităţii de tranzit, asigurarea interoperabilităţii prin implementarea STI, în special în ceea ce priveşte sarcina pe osie (22,5 t), gabaritul de încărcare (C), înlocuire/reparare podeţe, repararea sistemului de drenaj, îmbunătăţirea terasamentelor şi modernizarea echipamentului de telecomunicaţii.

Lungimea totală a infrastructurii feroviare din Portul Constanţa, analizată în cadrul Studiului de Fezabilitate, este de 257 km, iar valoarea totală estimată pentru obiectivul de investiţii Modernizarea Portului Constanţa (3 etape) este de 4,5 miliarde de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici