440 de medici şi moaşe din România şi-au îmbunătăţit nivelul de competenţe şi au primit manualul „Gestionarea marilor urgenţe obstetricale”

  • Proiectul GEST-URGENT, destinat cadrelor medicale cu competenţe în obsetrică şi derulat de către Spitalul Clinic Filantropia, a ajuns la final.
  • 440 de medici şi moaşe din instituţiile publice şi-au îmbunătăţit nivelul de cunoştinţe şi competenţe.
  • Totodată, a fost elaborat manualul "Gestionarea marilor urgenţe obstetricale", un element de inovare socială prin faptul că aduce un aport e informaţii teoretice actualizate dce sunt exemplificate practic, prin tutoriale video ale manevrelor propriu-zise.
352 afișări
Imaginea articolului 440 de medici şi moaşe din România şi-au îmbunătăţit nivelul de competenţe şi au primit manualul „Gestionarea marilor urgenţe obstetricale”

440 de medici şi moaşe din România şi-au îmbunătăţit nivelul de competenţe

Cadre medicale mai bine pregătite. 440 de medici şi moaşe din instituţiile publice şi-au îmbunătăţit nivelul de cunoştinţe şi competenţe. 
 
 
  • 21 de medici din instituţiile publice au participat la schimburi de experienţă prin parcurgerea cursului Managing Medical and Obstetric Emergencies and Trauma (mMOET), Manchester, Marea Britanie sau a seminarului online Managing obstetric emergencies – case studies and exchange of experience, Padova, Italia

 

  • A fost elaborat şi difuzat către grupul ţintă şi către bibliotecile Universităţilor de Medicină şi Farmacie, manualul Gestionarea marilor urgenţe obstetricale. Manualul reprezintă un veritabil element de inovare socială prin faptul că aduce un aport de informaţii teoretice actualizate ce sunt exemplificate practic, prin tutoriale video ale manevrelor propriu-zise. 
 
„Urgenţele medicale în sarcină şi la naştere sunt rare şi de aceea necesită o instruire specifică şi de lungă durată. Pentru rezolvarea acestor cazuri foarte importantă este munca în echipă. În fiecare dintre sesiunile de formare ale proiectului au participat echipe de medici şi moaşe, provenind din acelaşi spital, pentru ca ei să ajungă să abordeze mai eficient fiecare caz real”, a declarat dr. Anca Panaitescu, manager de proiect. 
 
Metodele de formare şi instruire s-au bazat în principal pe scenarii de simulare medicală ce permit practicarea în condiţii de siguranţă a manevrelor necesare pentru gestionarea adecvată a marilor urgenţe din sarcină şi de la naştere.
 
Astfel, în cadrul proiectului, cu ajutorul manechinelor sofisticate, ce încorporează tehnologie computerizată de ultimă generaţie, a echipamentelor clinice reale şi prin participarea directă a formatorilor specializaţi, au fost create scenarii medicale menite să instruiască echipele de participanţi şi să le ofere un mediu sigur pentru exersarea actelor practice medicale.
 
Cei 440 de participanţi au provenit din 39 de judeţe ale ţării. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici