500 de pui de căţei capturaţi de pe străzile Capitalei în 7 luni

Aproximativ 500 de pui de căţei au fost capturaţi de pe străzile Capitalei în ultimele 7 luni ale anului, potrivit unui raport transmis sâmbătă de Primăria Municipiului Bucureşti.

511 afișări
Imaginea articolului 500 de pui de căţei capturaţi de pe străzile Capitalei în 7 luni

500 de pui de căţei capturaţi de pe străzile Capitalei în 7 luni

În perioada ianuarie – iulie 2023, echipajele Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) au ridicat aproximativ 500 de pui de căţei de pe străzile din Bucureşti.

Cele mai multe capturări s-au făcut din zone de case de la periferie, cartiere nou construite, şantiere, zone de depozite şi societăţi comerciale.

„Numărul mare de capturări arată că încă sunt multe femele nesterilizate pe care unii cetăţeni aleg fie să le abandoneze împreună cu puii lor, fie să renunţe doar la pui. Reamintim că, pentru a preveni abandonul căţeilor, Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASPA, are în derulare o campanie de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună cu deţinător. În paralel, se desfăşoară şi o companie de informare şi control, în toate sectoarele Capitalei, împreună cu Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti”, transmite PMB.

Sterilizările gratuite sunt realizate cu ajutorul a 3 clinici veterinare mobile, care în luna august staţionează în sectoarele 2, 3 şi 5 astfel: Sectorul 2 – Clinica veterinară mobilă Sache Vet Clinic, la Şcoala Gimnazială nr. 32; Sectorul 3 – Clinica veterinară mobilă Green Vet, pe strada Cezar Bolliac nr. 12; Sectorul 5 – Clinica veterinară mobilă Hands and Paws Vet la Şcoala Gimnazială „George Călinescu”.

Programările se fac la numărul de telefon 0743.204.942, de luni până vineri, în intervalul 09:00-16:00. Se asigură gratuit sterilizarea, microciparea şi înregistrarea în Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân (RECS), tratamentul postoperator şi carnetul de sănătate.

Sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie prin lege, conform sursei citate. Amenzile pentru nemicrocipare şi nesterilizare sunt cuprinse între 5.000 şi 10.000 lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici