53 de migranţi au fost găsiţi ascunşi într-un camion încărcat cu miere de albine, la ieşirea din ţară

53 de migranţi Irak, Iran şi Palestina, între care 16 copii, au fost prinşi ascunşi într-un camion încărcat cu miere de albine, la ieşirea din ţară prin Arad.

200 afișări
Imaginea articolului 53 de migranţi au fost găsiţi ascunşi într-un camion încărcat cu miere de albine, la ieşirea din ţară

53 de migranţi su fost găsiţi ascunşi într-un camion încărcat cu miere de albine, la ieşirea din ţară

În noaptea de luni spre marţi, la PTF Nădlac, judeţul Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român A.A., în vârstă de 46 de ani, la volanul unui autocamion înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, miere de albine pentru o societate comercială din Germania.

Poliţiştii au controlat camionul, găsind în interior 53 de persoane, dintre care 32 bărbaţi, 5 femei şi 16 minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani, iar copiii între 9 luni şi 17 ani.

Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, Iran şi Palestina, majoritatea solicitanţi de azil în România.

La cercetări, aceştia au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar şoferul român a susţinut că nu avea cunoştinţă despre faptul că persoanele în cauză sunt ascunse în interiorul mijlocului de transport.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trafic de migranţi pentru şoferul camionului, respectiv tentativă trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cele 53 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici