ALIMENTAŢIE  6 motive pentru care îţi este mereu foame şi nu poţi slăbi

De la mâncatul rapid şi până la somn, alte câteva explicaţii ştiinţifice vin să explice de ce ne este mereu foame.

32496 afișări
Imaginea articolului 6 motive pentru care îţi este mereu foame şi nu poţi slăbi

6 motive pentru care îţi este mereu foame şi nu poşi slăbi

Mâncatul rapid provoacă foame

Mâncatul prea repede este rău pentru digestie şi, de asemenea, nu te ajută să te simţi sătul. Un exemplu în acest sens sunt japonezii, care mănâncă încet, se bucură de mâncare, nu doar din punct de vedere al aromei, ci şi al mirosului. De asemenea, este foarte important să mestecăm bine alimentele, deoarece acest lucru ajută sistemul digestiv să funcţioneze mai bine şi ne face să ne simţim plini, dar nu împovăraţi.

Bei puţină apă

Un alt motiv pentru care vă poate fi adesea foame este că nu oferiţi corpului dumneavoastră cantitatea potrivită de lichide. După cum se ştie, ar trebui să bei cel puţin un litru şi jumătate de apă pe zi. Dacă urmezi o dietă de slăbire, poţi merge chiar şi până la 2-3 litri, pentru că apa te ajută să te simţi plin, dar mai presus de toate este esenţial să eviţi deshidratarea şi să menţii pielea mai strălucitoare şi mai tânără, iar toate ţesuturile bine hidratate.

Puţine proteine ​​şi legume vă fac foame

Dacă ţi-e mereu foame, este probabil să nu-i oferi corpului tău tot ce are nevoie. Poate că dieta ta este săracă în fibre sau proteine. De aceea este foarte important să aveţi o dietă sănătoasă, bine echilibrată, care să includă tot ceea ce este necesar, de la carbohidraţi la fibre, de la proteine ​​la grăsimi, vitamine şi minerale.

Mănânci prea mulţi carbohidraţi

Un alt motiv pentru care eşti mereu foame ar putea fi faptul că dieta ta este pro-carbohidraţilor. Pastele, pâinea, orezul sunt bune dacă sunt consumate în cantităţile potrivite, dar nu poţi mânca doar atât. De asemenea, trebuie să introduci toate celelalte alimente în alimentaţia ta şi mai presus de toate nu trebuie să exagerezi cu cantităţile cu niciun ingredient. Consumul de paste multe nu te face să treci de foame.

Puţin somn

Somnul este, de asemenea, important şi afectează alimentaţia. Cei care dorm puţin sunt de obicei mai înfometaţi decât cei care dorm corect, cel puţin 6-8 ore pe zi. Cu cât dormi mai puţin, cu atât vei simţi mai multă foame pe tot parcursul zilei.

Plictiseala duce la mâncare

Uneori, foamea poate veni şi din plictiseală. Nu-i chiar foame, probabil că stomacul nu mormăie, dar îţi vine să mănânci doar pentru că te-ai plictisit. Femeile, pe de altă parte, se pot simţi mai înfometate fără un motiv real şi, evident, din cauza ciclului menstrual.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici