60 de persoane, audiate în cazul asasinatului de la Braşov

Procurorul Ramona Diaconu, purtător de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Braşov, a declarat joi, că în cazul dublului asasinat de la o casă de schimb valutar din Braşov au fost audiate, până la ora actuală, aproximativ 60 de persoane.

29 afișări
Imaginea articolului 60 de persoane, audiate în cazul asasinatului de la Braşov

60 de persoane, audiate în cazul asasinatului de la Braşov (Imagine: Zoltan Racz/Mediafax Foto)

Procurorul Ramona Diaconu a mai spus că nu s-a început urmărirea penală împotriva niciunei persoane.

Diaconu a declarat că a fost finalizată expertiza balistică şi au fost făcute autopsiile persoanelor împuşcate joia trecută în apropierea unei case de schimb valutar de pe strada 15 Noiembrie, din Braşov, dar că nu poate da publicităţii rezultatele acestora până când nu va fi terminată ancheta în acest caz.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Braşov a mai precizat că şi alte persoane vor fi audiate în acest caz.

"Gorbunov (n.r. - cetăţeanul moldovean Serghei Gorbunov, primul suspect în cazul dublului asasinat de la casa de schimb valutar din Braşov) nu a fost încă audiat de către procurorii Curţii de Apel Braşov. Procurorii vor hotârî când va fi audiat acesta", a spus Ramona Diaconu.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Braşov a confirmat că, în cursul zilei de miercuri, anchetatorii au ridicat casetele video de la o altă casă de schimb valutar din apropierea casei de schimb valutar implicată în atacul armat, care avea o cameră de supraveghere şi pe stradă, urmând ca acestea să fie analizate de către anchetatori.

Ramona Diaconu a mai adăugat că nu poate oferi date din dosar decât după finalizarea anchetei.

Rezultatele expertizei gloanţelor extrase din corpurile celor două victime ale atacului, Gheorghe Lala şi Ciprian Ioan, precum şi a autopsiei victimelor, erau aşteptate să sosească de la Bucureşti în cursul zilei de joi.

În ceea ce-l priveşte pe Serghei Gorbunov, acesta va fi audiat de procurori după ce vor fi verificate rezultatele expertizei balistice, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Braşov.

Marţi, Ramona Diaconu declara că procurorii au "anchetat şi reanchetat" mai multe persoane în acest caz, însă până la verificarea tuturor alibiurilor Gorbunov nu este eliminat ca principal suspect.

Citeşte şi:

Gorbunov rămâne principalul suspect

Gorbunov s-ar fi aflat la antrenament în momentul jafului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici