8 pacienţi în stare gravă, transferaţi de urgenţă, după ce tirul de terapie intensivă de la Spitalul Municipal Timişoara s-a stricat

  • Tirul are o capacitate de 12 paturi de terapie intensivă.
  • Unitatea este dotată cu toate echipamentele unei secţii ATI: ventilatoare, monitoare şi injectomate.
  • În ţară sunt patru astfel de unităţi mobile, la Timişoara, Bucureşti şi Botoşani.
5291 afișări
Imaginea articolului 8 pacienţi în stare gravă, transferaţi de urgenţă, după ce tirul de terapie intensivă de la Spitalul Municipal Timişoara s-a stricat

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă care a ajuns vineri, la Spitalul Municipal din Timişoara s-a stricat în această dimineaţă.

Este vorba despre tirul care iniţial a fost amplasat în curtea Spitalului Victor Babeş.

Pe data de 19 octombrie, instalaţia de încălzire a cedat, iar bolnavii au fost ţinuţi în frig, o noapte intreagă. Unitatea a stat în service aproape o lună, după care a fost adusă la Spitalul Municipal.

În această dimineaţă, în jurul orei 6:00, au apărut noi probleme tehnice, mult mai grave.

“Din informaţiile primate de la colegi, înţeleg că a fost o fluctuaţie de oxigen, iar ventilatoarele s-au blocat. Din fericire, problema a fost sesizată imediat de personalul medical, care a decis transferul pacienţilor cu coronavirus, care erau în tir”, a declarant pentru Aleph News, Daniel Maliţa, managerul Spitalului Municipal Timişoara.

În unitatea de terapie mobilă erau 8 bolnavi. 3 dintre ei au fost duşi în secţia ATI a Spitalului Municipal Timişoara, iar 5 au fost transferaţi la Spitalul Judeţean.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici