Accident între două autocare în care se aflau 86 de copii, în judeţul Sibiu. 33 de copii şi un adult au fost transportaţi la spital

  • Autorităţile sibiene sunt în alertă, după ce două autocare s-au ciocnit pe DN 1.
  • În accident sunt implicaţi aproximativ 90 de adolescenţi, conform ISU Sibiu.
14256 afișări
Imaginea articolului Accident între două autocare în care se aflau 86 de copii, în judeţul Sibiu. 33 de copii şi un adult au fost transportaţi la spital

UPDATE 22:40 Bilanţul final al accidentului

Două autocare cu copii au intrat în coliziune faţă – spate, potrivit Poliţiei Sibiu.

Conform bilanţului final furnizat de ISU Sibiu, 86 de copii şi 7 adulţi au fost implicaţi în accident.

La spital au fost transportaţi 33 de copii şi un adult cu răni minore şi diferite contuzii, toate persoanele fiind conştiente şi cooperante.

Restul persoanelor au refuzat transportul la spital.În urma cercetării efectuate la faţa locului, poliţiştii rutieri au stabilit faptul că în accidentul rutier au fost implicate 2 autocare şi un autoturism.

În autocare se aflau 86 de elevi ai Seminarului Teologic Braşov, precum si cadre didactice, care se întorceau acasă, după ce astăzi au vizitat Sibiul.

Accidentul rutier s-a produs pe DN1, la km. 291+100m, în el fiind implicate un autoturism condus pe sensul Braşov - Sibiu şi 2 autocare conduse pe sensul Sibiu - Braşov.

Din primele cercetări, se pare că şoferul primului autocar (bărbat, 52 de ani, din Braşov) a frânat brusc când a observat autoturismul condus din sens opus de către un arădean în vârstă de 55 de ani. Autocarul care circula în spatele său (condus de un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Suceava) a intrat în coliziune faţă - spate cu acesta, iar din impact a fost acroşat uşor şi autoturismul.

Mai multe persoane, rănite uşor şi conştiente, au fost transportate la Spital.

Traficul rutier s-a reluat, se circula pe ambele sensuri.

UPDATE 22:30 Până la acest moment, 10 copii au fost transportaţi la spital de către echipajele SMURD şi ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, conştienţi şi cooperanţi.

UPDATE 22:00 Până la acest moment au fost evaluate medical 65 de persoane, toate sunt conştiente şi cooperante.

3 persoane sunt transportate la spital, este vorba de 2 persoane în vârstă de 15 ani şi una în vârstă de 17 ani. Acuză dureri cervicale, sunt conştiente şi cooperante. Acestea vor fi transportate la CPU Luther.

Cele două autocare au intrat în coliziune faţă – spate, a anunţat Poliţia Sibiu. Traficul rutier se desfăşoară pe un singur sens, alternativ.

UPDATE: Toate persoanele au ieşit din autocare.

34 de persoane primesc îngrijiri medicale, nu sunt persoane încarcerate, nici persoane grav rănite, potrivit ISU.

Ştirea iniţială: Accidentul s-a produs miercuri seara între două autocare, pe DN1 la Hula Bradului.

„Din primele informaţii sunt implicate aproximativ 90 de persoane minore cu vârste cuprinse între 15-18 ani. La nivelul judeţului Sibiu s-a activat Planul Roşu de intervenţie”, a anunţat ISU Sibiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici