96 de focare de pestă porcină africană sunt active în România

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat vineri că în România sunt active 96 de focare de pestă porcină africană.

128 afișări
Imaginea articolului 96 de focare de pestă porcină africană sunt active în România

96 de focare de pestă porcină africană sunt active în România

În data de 24.06.2021 din cele 96 de focare active, două sunt în exploataţii comerciale şi două în exploataţii comerciale de tip A, fiind afectate un număr de 34.708 de porcine. În perioada 18-24 iunie au fost înregistrate 7 noi focare: 3 în judeţul Teleorman şi câte unul în Bistriţa Năsăd, Gorj, Satu Mare şi Sălaj.

ANSVSA anunţă că în aceeaşi perioadă au fost stinse 41 de focare: 16 în Sibiu, 10 din Alba, câte 5 în Mureş şi Maramureş, două în Buzău şi câte unul în Bistiţa Năsăud, Constanţa şi Sălaj.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017, şi până în prezent au fost diagnosticate 5.769 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe.

ANSVSA precizează că în perioada 18-24 iunie au fost înregistrate 14 cazuri noi de PPA la mistreţi, după cum urmează: câte unul în Bacău, Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Vâlcea, câte două în Bistriţa-Năsăud şi Mureş şi trei în Satu Mare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici