A avut zile. O femeie a fost scoasă vie din moloz după 6 zile de la prăbuşirea unei clădiri

O femeie a fost scoasă vie de sub dărâmături, la 6 zile după prăbuşirea unei clădiri din oraşul Changsha, China.

465 afișări
Imaginea articolului A avut zile. O femeie a fost scoasă vie din moloz după 6 zile de la prăbuşirea unei clădiri

Salvatorii au scos o femeie în viaţă de sub dărâmăturile unei clădiri care s-a prăbuşit parţial cu aproape şase zile în urmă, a anunţat joi presa de stat.

Femeia neidentificată este al 10-lea supravieţuitor al dezastrului din oraşul Changsha, în care cel puţin 5 persoane au murit şi un număr necunoscut, posibil zeci, sunt încă date dispărute.

Aceasta a fost salvată la aproximativ 132 de ore după ce partea din spate a clădirii de şase etaje s-a prăbuşit brusc pe 29 aprilie, a relatat agenţia oficială de ştiri Xinhua.

Femeia era conştientă şi le-a spus salvatorilor cum să o scoată fără să-i provoace alte răni, a anunţat Xinhua. Echipele au folosit câini, drone şi detectoare electronice la căutări.

Se pare că toţi supravieţuitorii sunt în stare bună după ce au fost trataţi la un spital.

Cel puţin nouă persoane au fost arestate în legătură cu prăbuşirea a ceea ce Xinhua a descris ca fiind o „clădire auto-construită", inclusiv proprietarul acesteia, fiind suspectate de ignorarea regulilor de construcţie. De asemenea, au fost reţinute trei persoane responsabile de proiectare şi construcţie şi alte cinci persoane care ar fi dat o evaluare falsă a siguranţei pentru o casă de oaspeţi de la etajele patru-şase ale clădirii.

În clădire se aflau, de asemenea, o locuinţă, o cafenea şi magazine.

O creştere a numărului de prăbuşiri ale clădirilor „autoconstruite” în ultimii ani l-a determinat pe preşedintele chinez Xi Jinping să ceară luna trecută controale suplimentare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici