A început săptămâna bucătăriei turceşti. Este considerată o sărbătoare la nivel global, datorită istoriei sale

1257 afișări
Imaginea articolului A început săptămâna bucătăriei turceşti. Este considerată o sărbătoare la nivel global, datorită istoriei sale

Sursa foto: TGA

Săptămâna bucătăriei Turceşti va avea loc în perioada 21-27 mai şi este considerată o sărbătoare la nivel global, datorită istoriei sale.

Ea va fi organizată pentru a II-a oară în acest an şi va pune accentul pe gastronomia din regiunea Hatay. Reţeaua Oraşelor Creative UNESCO consideră oraşul Hatay drept „al 26-lea oraş gastronomic al lumii” iar accentul va fi pus pe durabilitate şi bune practici de producţie în cultura alimentară eliminând deşeurile toxice.

Săptămâna Bucătăriei Turceşti este coordonată de Ministerul Culturii şi Turismului din Republica Turcia iar misiunile diplomatice ale Turciei din întreaga lume, vor organiza diverse activităţi şi campanii pe reţelele sociale pentru a promova bucătăria originară din Hatay.

Tradiţii antice, durabile, fără deşeuri şi sănătoase care provin din bucătăria turcească

Organizatorii vor pregăti mâncărurile native de la Hatay folosind ingrediente locale, tehnici tradiţionale de gătit, vor pregăti  mâncărurile native de la Hatay folosind tehnici tradiţionale de gătit şi vor avea o privire detaliată asupra bucătăriei antice. Participanţii vor avea ocazia să se informeze şi să afle cât mai multe aspecte care ţin de bogata biodiversitate a bucătăriei turceşti, dar şi despre disponibilitatea şi potenţialul acesteia de a răspunde la diferite tendinţe în trenduri care ţin atât de mâncare cât şi de băutură.

Totodată va exista şi o experienţă practică unde se va pune accentul pe metodologia de gătit cu zero deşeuri. Pe tot parcursul evenimentului vor fi oferite cafele, ceaiuri şi alte delicii, toate de provenienţă turcească.  

Despre Hatay şi gastronomia locală

Evenimentele care ţin de Săptămâna Tucească şi care au loc la nivel mondial vor include un meniu unic în gastonomia turcească cu arome şi bune practici originare din regiunea Hatay. Bucătăria din regiunea Hatay are în combinaţie uleiul de măsline, cerealele de înaltă calitate, leguminoasele, legumele, fructele, ierburile locale şi condimentele cultivate de pe soluri fertile dominate de clima mediteraneană.

Moştenirea culinară a oraşului care a găzduit de-a lungul istoriei sale, mai multe civilizaţii, pune accentul pe mesa de dimineaţă (micul dejun), unic în felul său şi asupra numeroaselor preparate. Meniul Hatay care va fi pregătit în cadrul acestui eveniment include „biberli ekmek” (pâine cu pasta de ardei roşu); salată de măsline; hummus; „kisir” (salată fină de bulgur); „tepsi kebap” (kebap la cuptor) şi „kunefe” (desert kadayif cu brânză).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici