A murit Luc Montagnier, cel care a descoperit virusul HIV şi a câştigat Premiul Nobel pentru Medicină în 2008

  • Trista veste a fost confirmată de ziarul francez „Libération”.
  • Descoperitor al virusului HIV, în ultimii ani, specialistul luase poziţii discutabile în domeniul ştiinţific.
  • Odată cu pandemia, devenise şi antivaccinist.
  • Au apărut imediat şi teorii ale conspiraţiilor: „Luc a fost ucis de Big Pharma”.
4192 afișări
Imaginea articolului A murit Luc Montagnier, cel care a descoperit virusul HIV şi a câştigat Premiul Nobel pentru Medicină în 2008

A murit Luc Montagnier, cel care a descoperit virusul HIV şi a câştigat Premiul Nobel pentru Medicină

A fost confirmat oficial decesul fostului câştigător al Premiului Nobel pentru Medicină, francezul Luc Montagnier, conform relatărilor din ziarul francez „Libération”, care citează informaţii din „Checknews”. Certificatul de deces a fost depus la primărie.

Montagnier a murit marţi, într-un spital american din Neuilly-sur-Seine. Vestea, care de aproape 24 de ore nu avea confirmare oficială, a fost dată în premieră de site-ul „FranceSoir”. Joi dimineaţa, însă, Didier Raoult - „guru al clorochinei” - a confirmat vestea printr-un tweet: „Luc Montagnier a murit. Pierdem un om a cărui originalitate, independenţă şi descoperiri de ARN au permis crearea laboratorului care a izolat şi identificat virusul HIV”.

 

 

 

Avea 89 de ani

Montagnier avea 89 de ani şi, în 2008, împreună cu profesorul Françoise Barré-Sinoussi şi cu virologul german Harald zur Hausen, a primit Premiul Nobel pentru Medicină pentru că a descoperit virusul HIV. Recent, Montagnier îmbrăţişase poziţiile No Vax.

Născut la 18 august 1932 în Chabris, un orăşel situat în Centre-Val de Loire, a fost director emerit al Centre national de la recherche scientifique şi al Unităţii de Oncologie Virale a Institutului Pasteur din Paris, unde, în 1983, împreună cu Francoise Barre'-Sinoussi, a descoperit virusul HIV.

Pentru această descoperire excepţională, Montagnier a câştigat Premiul Nobel pentru Medicină, în 2008. Foarte stimat, omul de ştiinţă a lucrat cu cele mai mari institute ştiinţifice din lume. Pe lângă faptul că este director emerit al CNRS şi profesor la Institut Pasteur, a fost director al Centrului de Biologie Moleculară şi Celulară de la Queens College al Universităţii City din New York, director al unui institut de cercetare la Universitatea Jiao-tong din Shanghai. Munca lui a primit nenumărate premii şi onoruri.

Deriva anti-ştiinţifică şi teoriile No Vax

În ultimele decenii ale vieţii şi carierei sale, Montagnier a susţinut multe teorii neştiinţifice. De la declaraţiile sale din 2010 cu privire la HIV, care ar putea fi eradicat cu o schemă nutriţională anume, până la cercetările privind principiul de bază al homeopatiei.
Mai nou, a susţinut utilizarea de papaya împotriva Sars şi Parkinson până la susţinerea multor teze care stau la baza mişcărilor anti-vecciniştilor, punând la îndoială siguranţa vaccinurilor.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici