A murit Noel Witts, unul dintre cei mai vechi colaboratori ai FITS

  • Noel Witts, profesorul emerit de Artele Spectacolului de la Leeds Beckett University, unul dintre cei mai vechi colaboratori ai Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, a murit, anunţă organizatorii festivalului.
  • Noel Witts a fost din 1994 o prezenţă constantă a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu şi a Bursei de Spectacole de la Sibiu.
347 afișări
Imaginea articolului A murit Noel Witts, unul dintre cei mai vechi colaboratori ai FITS

A murit Noel Witts, unul dintre cei mai vechi colaboratori ai FITS

Conform unui comunicat al FITS, Noel Witts a fost o prezenţă constantă a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, încă de la prima ediţie. Începând din anul 2011 a prezentat evenimentul „Conversaţii Culturale”, în cadrul FITS, o serie de interviuri live cu invitaţii festivalului, publicate de FITS cu sprijinul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, prin Departamentul de Artă Teatrală.

„În numele întregii echipe a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, Bursei de Spectacole şi Programului de Voluntariat, aduc un ultim omagiu profesorului universitar de origine britanică Noel Witts, care a încetat din viaţă în acest sfârşit de săptămână. Noel Witts a fost profesor eminent, un mare prieten al festivalului, un mare cărturar şi un mare promotor al culturii britanice şi europene! A fost un maestru al dialogului şi al construcţiei! Vom continua Conversaţiile Culturale în memoria lui şi invităm Universitatea din Leeds să desemneze un vrednic continuator! Îi dorim drum cu lumină! Memoria lui va rămâne mereu în sufletul nostru!, a declarat Constantin Chiriac, directorul general al TNRS, preşedinte FITS.

Noel Witts a fost profesor la Leeds Beckett University, director al Arts Interlink Consultants, Londra, Marea Britanie, membru al Comitetului de Instruire al Institutului Internaţional de Teatru şi membru al Comitetului Regatului Unit al Institutului Internaţional de Teatru.

În anul 1992 a avut primul contact cu România, în cadrul cercetărilor pentru documentarul BBC „Ceauşescu’s Court Jesters – Romanian Theatre”. Din 1994 a fost o prezenţă constantă a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu şi a Bursei de Spectacole de la Sibiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici