A murit scriitorul Răzvan Codrescu

Scriitorul şi traducătorul Răzvan Codrescu a murit luni la vârsta de 62 de ani.

3857 afișări
Imaginea articolului A murit scriitorul Răzvan Codrescu

Sursă FOTO: razvan-codrescu.blogspot.com

Potrivit unui mesaj al Patriarhiei Române, Răzvan Codrescu a murit după „o intensă suferinţă”.

„Am aflat cu întristare vestea trecerii din această viaţă, după o intensă suferinţă, a domnului Răzvan Codrescu, poet şi eseist creştin, traducător, editor, apologet şi elegant mărturisitor al spiritualităţii ortodoxe”, se arată în mesaj.

Răzvan Codrescu s-a născut în 7 mai 1959 la Bucureşti. A studiat la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti şi a fost scriitor, publicist, editor, director literar al editurii Christiana şi redactor şef al revistei Lumea Credinţei.

A publicat mai multe volume de poezii, printre care „Rug aprins. O sută de sonete şi false sonete”, „Acatistele Sfinţilor Arhangheli...”, dar şi volume de eseuri şi traduceri, inclusiv din Dante Alighieri, „Infernul”.

Răzvan Codrescu avea COVID şi era internat la Spitalul Victor Babeş din Capitală.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici