A trecut o săptămână de când s-au închis restaurantele dar Guvernul deja se gândeşte să le redeschidă

  • Localurile din capitală au afaceri anuale de peste 5 miliarde de lei.
  • Din cauza crizei, cifra de afaceri a industriei ospitalităţii a scăzut cu circa 80%.
  • Înainte de criză, Horeca avea circa 40.000 de societăţi comerciale, cu capital 100% românesc.
1657 afișări
Imaginea articolului A trecut o săptămână de când s-au închis restaurantele dar Guvernul deja se gândeşte să le redeschidă

A trecut o săptămână de când s-au închis restaurantele dar guvernul deja se gândeşte să le redeschidă

A trecut o săptămână de la închiderea restaurantelor din Bucureşti şi deja se anunţă redeschiderea. Arafat şi Tătaru au anunţat că dacă rata de infectare depăşeşte 1,5 persoane infectate la o mie de locuitori, dar sub 3 la mie, restaurantele pot funcţiona la o capacitate de 30%. Este şi cazul Bucureştiului, care are o rată de infectare de 2,69 la mie.

De asemenea, acolo unde incidenţa este mai mică sau egală cu 1,5 la mie, localurile pot funcţiona la o capacitate de 50%. Măsurile se vor adopta în şedinţa de Guvern şi urmează să intre în vigoare de pe 15 octombrie.

Radu Dumitrescu, antreprenor HoReCa, conduce şase restaurante de lux în capitală. El spune că nu se grăbeşte să redeschidă.

„În fiecare zi suntem ori deschişi ori închişi. Ne-au închis fix acum o săptămână. Decizia la cald pe care am luat-o este să aşteptăm câteva zile să vedem care este trendul infectărilor. Dacă trendul este crescător nu are niciun sens să deschidem ca să ce? Să închidem din nou peste 4 zile, o săptămână? Pierdem enorm de mult, şi noi pierdem şi angajaţii pierd, toată lumea pierde. Nu se gândeşte nimeni că noi trimitem oameni acasă, că noi avem mărfuri, care sunt mărfuri perisabile. Avem o grămadă de probleme iar pe noi fiecare închidere şi redeschidere ne costă foarte mult. Nimeni nu se gândeşte la lucrurile astea. Adică într-un restaurant de 200 de locuri, poţi să bagi 65-70 de oameni. Şi acei oameni trebuie să aibă distanţă între ei. Deci ei nu pot fi grupaţi la câteva mese astfel încât să fie serviţi doar de doi ospătari, nu? Tu trebuie să ai 6 ospătari ca să îi poată servi, pentru că restaurantul este foarte mare”, a declarat Radu Dumitrescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici