Acces gratuit pentru vizitatori în toate muzeele din subordinea Ministerului Culturii. Se va întâmpla de Ziua Culturii Naţionale

Accesul vizitatorilor în muzeele din subordinea Ministerului Culturii va fi gratuit luni, 15 ianuarie, când este marcată Ziua Culturii Naţionale.

6924 afișări
Imaginea articolului Acces gratuit pentru vizitatori în toate muzeele din subordinea Ministerului Culturii. Se va întâmpla de Ziua Culturii Naţionale

Acces gratuit pentru vizitatori în toate muzeele din subordinea Ministerului Culturii. Se va întâmpla de Ziua Culturii Naţionale

Ministerul Culturii, cu sprijinul instituţiilor din subordine, celebrează Ziua Culturii Naţionale 2024 printr-o serie de evenimente organizate la nivel naţional. Astfel, românii sunt aşteptaţi la spectacole şi acţiuni dedicate acestei zile, printre care se numără piese de teatru, expoziţii, tururi ghidate sau concerte, unele dintre acestea putând fi urmărite şi online.

„Cel mai frumos mod de a celebra cultura este alături de artişti, de oamenii de cultură şi de creaţiile culturale, în instituţiile de cultură. De aceea vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră şi pe toţi împreună să fiţi parte din viaţa culturală a comunităţilor noastre. Fie că este vorba de evenimente culturale locale, de sprijinirea artiştilor şi a creatorilor sau de proiecte care promovează diversitatea culturală, implicarea fiecăruia dintre noi contează - atât pentru artişti, cât şi pentru comunitate. Cultura este cel mai frumos dar pe care ni-l putem face unii altora şi pe care îl putem face astăzi copiilor noştri şi este important ca ziua de 15 ianuarie să fie pentru noi toţi o sărbătoare”, a declarat Raluca Turcan, ministrul Culturii.

Astfel, luni, 15 ianuarie, toate muzeele din subordinea Ministerului Culturii vor sărbători Ziua Culturii Naţionale prin acces gratuit pentru toţi vizitatorii. Publicul este invitat în număr cât mai mare să descopere expoziţiile şi programele dedicate şi să celebreze Ziua Culturii prin cultură.

Instituţiile culturale din subordinea Ministerului Culturii care vor desfăşura activităţi de Ziua Culturii Naţionale sunt următoarele:

Ziua Culturii prin Cultură în BUCUREŞTI:

Artexim

Biblioteca Naţională a României

Centrul Naţional al Dansului

Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”

Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”

Filarmonica „George Enescu“

Institutul Naţional al Patrimoniului

Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală

Muzeul Naţional ”George Enescu”

Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”

Muzeul Naţional al Ţăranului Roman

Muzeul Naţional de Artă al României

Muzeul Naţional de Artă Contemporană al României

Muzeul Naţional de Istorie a României

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Muzeul Ororilor Comunismului în România

Opera Naţională Bucureşti

Teatrul Muzical Ambasadorii

Teatrul Naţional Bucureşti

Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.

 

Ziua Culturii prin Cultură în ţară:

Centrul Cultural Topliţa

Centrul de Cultură Arcuş

Centrului de Cultură „George Apostu” din Bacău

Complexul Muzeal Iaşi

Muzeul Naţional „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni

Muzeul Naţional Bran

Muzeul Naţional Brukenthal

Muzeul Naţional „Brătianu”

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei

Muzeul Naţional Peleş

Opera Maghiară din Cluj Napoca

Opera Naţională Română Cluj-Napoca

Opera Naţională Română din Timişoara

Opera Naţională Română Iaşi

Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova

Teatrul Naţional „Mihai Eminescu" din Timişoara

Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi

Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa

Teatrul Naţional Târgu-Mureş.

Începând din anul 2010, ziua de 15 ianuarie a fost declarată Ziua Culturii Naţionale prin Legea nr. 238/2010.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici