Accesul camioanelor cu o capacitate de peste 7,5 tone, INTERZISĂ în Ungaria pentru 24 de ore. Explicaţia autorităţilor pentru această măsură

Accesul camioanelor cu o capacitate de peste 7,5 tone va fi interzisă în Ungaria de marţi seara până miercuri seara, întrucât maghiarii sărbătoresc Ziua Naţională. Anul trecut, după reluarea traficului greu, coloane de TIR-uri s-au format pe mai mulţi kilometri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

8781 afișări
Imaginea articolului Accesul camioanelor cu o capacitate de peste 7,5 tone, INTERZISĂ în Ungaria pentru 24 de ore. Explicaţia autorităţilor pentru această măsură

Accesul camioanelor cu o capacitate de peste 7,5 tone, interzisă în Ungaria de marţi seara (Imagine: Sebastian Tataru/ Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Mihaela Leş, arată, într-un comunicat transmis marţi, că autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, prin Punctul de Contact Comun Cenad, că marţi de la ora 23.00 (ora României) până miercuri la 23.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Măsura a fost luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că miercuri în Ungaria se sărbătoreşte Ziua Naţională.

Traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale şi nu va fi afectat de restricţii.

Autorităţile recomandă şoferilor de camioane să aştepte în parcări reluarea circulaţiei prin Ungaria şi atrag atenţia că după reluarea circulaţiei ar putea exista aglomerări mari în punctul de trecere a Frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad.

Anul trecut, după reluarea traficului greu, la punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad s-a format o coloană de TIR-uri pe mai mulţi kilometri, şoferii camioanelor plângându-se că au aşteptat câteva ore ca să treacă frontiera.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici