Accident de muncă la Drobeta-Turnu Severin: Trei muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ. FOTO

Trei muncitori din Gorj au fost prinşi sub un mal de pământ, miercuri, în timp ce săpau un şant în municipiul Drobeta-Turnu Severin. Pompierii au încercat timp de o oră şi jumătate să îi scoată la suprafaţă, iar unul a fost găsit mort.

1467 afișări
Imaginea articolului Accident de muncă la Drobeta-Turnu Severin: Trei muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ. FOTO

Accident de muncă la Drobeta-Turnu Severin: Trei muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Drobeta” al judeţului Mehedinţi au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că mai multe echipe de salvatori au intervenit, miercuri, pentru ajutorarea a trei persoane peste care s-a prăbuşit un mal de pământ, în timp ce executau o lucrare de canalizare, pe strada Prelungirea Carpaţi din municipiul Drobeta-Turnu Severin.

”Victimele, trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 27 şi 50 de ani, au fost surprinse de surparea unui mal de pământ în timp ce executau lucrări la sistemul de canalizare. Pompierii au intervenit timp de o oră şi jumătate pentru salvarea persoanelor, două dintre victime fiind îngropate până la nivelul taliei, iar cea de-a treia fiind în totalitate surprinsă sub pământ. Cu eforturi deosebite din partea salvatorilor, s-a reuşit extragerea a două victime, conştiente, care au fost preluate de echipajele SAJ Mehedinţi şi transportate la UPU Dr. Tr. Severin. Pentru scoaterea celei de-a treia victime, pompierii au săpat timp de 45 de minute, aceasta fiind găsită la o adâncime de aproximativ trei metri. Ulterior efectuării manevrelor de resuscitare, persoana a fost declarată decedată”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU "Drobeta”, Mona Voicu.

Fratele muncitorului care a murit, Cristian Neagoe, a declarat că victima era foarte curajoasă.

”Este foarte dureros. A plecat de acasă duminică, la muncă, şi nu se va mai întoarce niciodată. Au plecat mai mulţi băieţi de la noi, din comuna Bustuchin, lucrau la canalizări. Nu ştim nici firma, nu ştim dacă avea carte de muncă. El era foarte curajos, a lucrat şi la 40 de metri adâncime fără siguranţă, la fântâni, dar acum nu ştim ce s-a întâmplat”, a spus fratele bărbatului mort.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Mehedinţi vor efectua cercetări pentru a stabili împrejurările şi cauzele producerii accidentului de muncă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici