Accident feroviar, în judeţul Cluj: O persoană a murit, iar o alta este în stare gravă după ce maşina în care se aflau a fost lovită de o locomotivă

O persoană în vârstă de 72 de ani a murit şi alta a fost rănită grav după ce maşina în care se aflau a fost lovită de o locomotivă, marţi, în localitatea Jucu de Mijloc, judeţul Cluj, traficul feroviar în zonă fiind blocat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2601 afișări
Imaginea articolului Accident feroviar, în judeţul Cluj: O persoană a murit, iar o alta este în stare gravă după ce maşina în care se aflau a fost lovită de o locomotivă

Accident feroviar în judeţul Cluj: O persoană a murit, iar o alta este în stare gravă după ce maşina în care se aflau a fost lovită de o locomotivă

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Traian Morar, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că din cercetări a reieşit faptul că şoferul maşinii nu a respectat semnificaţiile indicatoarelor la trecerea peste calea ferată.

”Un autoturism a fost lovit de o locomotivă în localitatea Jucu de Mijloc, judeţul Cluj, traficul feroviar pe relaţia Cluj-Napoca - Gherla fiind blocat. O persoană a decedat şi una a fost rănită grav. Cauza accidentului este, din primele cercetări, nerespectarea indicatorului Stop şi Trecere la nivel cu calea ferată de către conducătorul auto al maşinii, acolo fiind amplasată Crucea Sf. Andrei”, a spus Morar.

Reprezentanţii ISU Cluj au declarat, la rândul lor, că la locul accidentului au intervenit două autospeciale de descarcerare o ambulanţă de terapie intensivă SMURD şi două echipaje SAJ Cluj.

”Au fost găsite la momentul sosirii echipajelor de pompieri două persoane care erau ieşite în afara automobilului, dintre care una inconştientă şi una conştientă, dar care nu se putea orienta în timp şi spaţiu. Persoana inconştientă a răspuns iniţial la manevrele de resuscitare, după care a murit. Este vorba despre un bărbat de 72 de ani, căruia i s-au aplicat două ore manevre de resucitare. Cea de-a doua persoană a fost transportată la spital cu ambulanţa de terapie intensivă a SAJ Cluj, având traumatism toracic şi traumatism cranian”, au spus sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici