ACCIDENT în Bucureşti: Două tramvaie s-au ciocnit în zona restaurantului Perla. Mai multe persoane au fost rănite. POSIBILA CAUZĂ A ACCIDENTULUI

Mai multe persoane au fost rănite uşor după ce două tramvaie s-au ciocnit în Capitală, la intersecţia Ştefan cel Mare-Calea Dorobanţilor, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere, Andrei Codău.

3320 afișări
Imaginea articolului ACCIDENT în Bucureşti: Două tramvaie s-au ciocnit în zona restaurantului Perla. Mai multe persoane au fost rănite. POSIBILA CAUZĂ A ACCIDENTULUI

ACCIDENT în Bucureşti: Două tramvaie s-au ciocnit în zona Perla (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) au precizat că accidentul a avut loc la ora 6.10, când, pe sensul Obor - Piaţa Victoriei, un tramvai al liniei 46 a lovit din spate un tramvai al liniei 1 care staţiona.

Mai multe persoane au fost rănite uşor în urma accidentului. Cinci dintre acestea au fost transportate la Spitalul Floreasca, iar alte două, la Elias. "Se află în investigaţii, dar nu sunt răniţi grav", au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentaţii SMURD.

Alte persoane au primit îngrijiri la faţa locului şi au refuzat să fie duse la spital.

Poliţia Rutieră şi RATB au făcut cercetări la locul accidentului, pentru a stabili cauzele accidentului.

Circulaţia tramvaielor pe Şoseaua Ştefan cel Mare, în zona unde s-a ciocnit două tramvaie, a fost reluată pe ambele sensuri, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Constantin Tobescu.

Potrivit sursei citate, circulaţia a fost reluată, în jurul orei 9.00, şi pe sensul Obor - Piaţa Victoriei, după ce pe sensul opus se circula încă de la ora 8.00.

POSIBILA CAUZĂ A ACCIDENTULUI

Poliţiştii au găsit urme de bitum pe o şină din zona accidentului

Poliţiştii care au investigat locul accidentului de tramvai au găsit urme de bitum pe una dintre şine, acest lucru fiind luat în calcul la formularea ipotezelor privind posibilele cauze ale incidentului, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Brigada Rutieră.

Bitumul ar fi fost turnat, cu o zi înainte, la pavarea carosabilului, au mai spus sursele citate.

Urmele de bitum au fost găsite pe şina stângă a sensului de mers pe care s-a produs accidentul, respectiv Obor - Piaţa Victoriei.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a precizat, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că pentru stabilirea cauzelor accidentului, la nivelul regiei s-a numit o comisie care va analiza incidentul, iar până la sfârşitul zilei va prezenta concluziile şi va propune măsuri.

"Colaborăm cu Poliţia pentru culegerea tuturor informaţiilor care ne vor permite să stabilim factorii implicaţi şi cauzele, inclusiv cele legate de starea căii de rulare", au mai spus reprezentanţii RATB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici