Accident la Mina Petrila: Doi bărbaţi, la spital după ce au fost opăriţi cu apă fierbinte din găuri de sondă

Doi angajaţi de la Mina Petrila, care făceau lucrări de sondare în subteran, au fost transportaţi, luni, la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, după ce au fost opăriţi cu apă fierbinte provenită din găurile de sondă. Cei doi angajaţi au arsuri pe 40, respectiv 60 la sută din suprafaţa corpului, ei urmând să fie transportaţi de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani la o altă unitate medicală, cel mai probabil la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

603 afișări
Imaginea articolului Accident la Mina Petrila: Doi bărbaţi, la spital după ce au fost opăriţi cu apă fierbinte din găuri de sondă

Accident la Mina Petrila: Doi bărbaţi, la spital după ce au fost opăriţi cu apă fierbinte din găuri de sondă (Imagine: Adi Piclisan/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit medicilor de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, cei doi bărbaţi răniţi în Mina Petrila au suferit arsuri de gradele trei şi patru pe 40, respectiv 60 la sută din suprafaţa corpului, iar la ora transmiterii acestei ştiri se află în sala de operaţie, unde li se curăţă rănile şi sunt pregătiţi pentru a fi transportaţi la o altă unitate medicală, cel mai probabil la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Conform aceloraşi surse, răniţii vor fi transportaţi cu două elicoptere, care sunt aşteptate la spitalul din Petroşani.

Medicii afirmă că răniţii sunt Dănuţ Codreanu, de 43 de ani, şef de brigadă, care are arsuri pe o suprafaţă mai mare, şi Cătălin Şerban, 40 de ani, adjunct şef de sector.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, două ambulanţe au fost solicitate, luni, la Mina Petrila, pentru a acorda îngrijiri medicale şi a transporta la spital două persoane care au fost "opărite în subteran".

Angajaţi ai Minei Petrila au declarat că cele două persoane accidentate sunt doi sondori care făceau lucrări la un loc de muncă şi care au fost opăriţi cu apă fierbinte provenită din găurile de sondă pe care ei le făceau.

Conform surselor citate, unul dintre sondori a fost transportat pe targă până la ambulanţă, iar celălalt putea merge.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici