Accident la Poiana Braşov: Un schior a murit pe Pârtia Sulinaru

Un schior care cobora pe Pârtia Sulinaru, din Poiana Braşov, a murit, sâmbătă la prânz, după ce s-a lovit foarte puternic cu capul, cel mai probabil, de un gard, din primele date reieşind că turistul nu purta cască de protecţie, ci doar echipament de schi.

2410 afișări
Imaginea articolului Accident la Poiana Braşov: Un schior a murit pe Pârtia Sulinaru

Un schior a murit pe Pârtia Sulinaru, din Poiana Braşov (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Bărbatul în vârstă de 65 de ani care a murit, sâmbătă, pe pârtia Sulinarului, din Poiana Braşov, era schior cu experienţă şi deţinea un centru de închirieri de echipamente de schi în Poiană.

Ioan Mircea Drăghici era originar din Braşov şi era un iubitor al muntelui. El era schior cu experienţă şi îşi făcuse o afacere din schi, având un centru de închirieri echipamente de schi în Poiana Braşov.

Sâmbătă dimineaţă, bărbatul a urcat pe pârtia Sulinarului, însă la un moment dat a făcut o manevră greşită şi a ajuns într-un gard de protecţie, lovindu-se puternic la cap.

Bărbatul a suferit un traumatism cerebral sever cu hemoragie, care i-a fost fatal. El nu purta cască de protecţie, ci doar echipament de schi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, Luiza Dănilă, la locul accidentului a fost solicitat un echipaj SMURD pentru a interveni la un accident de schi, însă la sosirea echipajelor de intervenţie bărbatul, în vârstă de 65 de ani, era deja mort.

O echipă de jandarmi montani a ajuns la locul accidentului şi a coborât trupul bărbatului la baza pârtiei, de unde a fost preluat de medicii legişti şi transportat la Laboratorul de Medicină Legală Braşov pentru efectuarea necropsiei.

Potrivit salvamontiştirlor, accidentul a fost semnalat de un alt turist care a sunat la 112.

La ora transmiterii acestei ştiri, pârtiile din Poiana Braşov sunt în stare excelentă, stratul de zăpadă măsurând circa 70 de centimetri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici