Accident mortal provocat de o maşină a Ambasadei Austriei pe Şoseaua Kiseleff (Video)

O tânără a fost accidentată mortal, sâmbătă dimineaţa, pe o trecere de pietoni de pe Şoseaua Kiseleff, autoturismul implicat având număr de corp diplomatic, a informat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan.

586 afișări
Imaginea articolului Accident mortal provocat de o maşină a Ambasadei Austriei pe Şoseaua Kiseleff (Video)

Accident mortal provocat de o maşină a Ambasadei Austriei pe Şoseaua Kiseleff

Şoferul, care conducea o Skoda Octavia, venea din direcţia Casa Presei-Arcul de Triumf, când a acroşat o tânără, în vârstă de 23 de ani, care, în urma impactului, a fost aruncată 20 de metri. Tânăra a decedat.

"Statutul conducătorului auto va fi verificat prin Ministerul Afacerilor de Externe", a mai spus comisarul Ciocan.

Tânăra era însoţită de o prietenă, când s-a angajat în trecerea pietonală, amica ei fiind cu câţiva paşi mai în faţă. Autoturismul diplomatic avea viteză şi venea pe banda întâi, acroşând-o pe victimă.

Şoferul care a provocat accidentul este angajat al Ambasadei Austriei la Bucureşti.

Anul trecut, tot pe Şoseaua Kiseleff, a fost accidentată mortal o studentă moldoveană, pe marcajul pietonal. În 27 martie, Anamaria Straus a accidentat-o mortal pe Tatiana Duplei, în momentul în care aceasta se angajase în traversarea Şoselei Kiseleff, pe marcajul pietonal. Straus a lovind-o Tatiana Duplei cu autoturismul pe care îl conducea, neacordând prioritate de trecere, în condiţiile în care existau semafoare de avertizare. Procesul în acest caz a a început în luna ainuarie anul acesta, la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti.

Funcţionarul Ambasadei Austriei, implicat în accidentul mortal, are imunitate jurisdicţională

Funcţionarul Ambasadei Austriei, implicat în accidentul rutier în urma căruia o studentă de 22 de ani din Călăraşi şi-a pierdut viaţa, are imunitate jurisdicţională, ceea ce înseamnă că nu va răspunde în faţa autorităţilor române, au declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Ambasada Austriei la Bucureşti a confirmat, sâmbătă, că numărul autoturismului implicat în accidentul produs pe şoseaua Kisseleff, soldat cu moartea unei tinere, aparţine misiunii diplomatice.

Contactată de MEDIAFAX, ambasada a confirmat informaţia, precizând că numărul de înmatriculare al autoturismului implicat în accident, o Skoda Octavia, indică faptul că este vorba despre maşina misiunii diplomatice.

Surse judiciare au informat că şoferul aflat la volanul autorismului Skoda este angajat al Ambasadei Austriei la Bucureşti, ceea ce-i conferă, în cazul comiterii unei infracţiuni pe teritoriul român, imunitate jurisdicţională.

Concret, anchetatorii români îşi vor desfăşura ancheta, însă cetăţeanul austriac nu poate fi audiat, iar înainte de a fi sesizată instanţa de judecată, autorităţile române vor formula o cerere de transfer de procedură în Austria, au explicat sursele citate.

În acest caz, Parchetul Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti a fost sesizat.

Numele persoanei care a comis accidentul nu a fost făcut public. Ambasada a confirmat însă că diplomaţii săi au fost anunţaţi de poliţie în legătură cu evenimentul produs, iar un reprezentant al ambasadei s-ar fi deplasat la locul evenimentului pentru a obţine detalii.

Citeşte şi:

Ambasada Austriei: Maşina implicată în accident ne aparţine, verificăm identitatea şoferului

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici