Accidentul de pe Aeroportul Caransebeş putea fi evitat şi de victime şi de şofer

Accidentul produs pe pista Aeroportului din Caransebeş, unde patru persoane care asistau la un concurs de motociclism au fost lovite de o maşină, putea fi evitat şi de victime, şi de şofer, care conducea cu 41 de kilometri la oră, arată expertiza făcută la cererea tânărului arestat în acest caz.

238 afișări
Imaginea articolului Accidentul de pe Aeroportul Caransebeş putea fi evitat şi de victime şi de şofer

Accidentul de pe Aeroportul Caransebeş putea fi evitat şi de victime şi de şofer (Imagine: Sitirleprotv.ro)

Cosmin Bolosin, avocatul lui Cristian Ungur, tânărul arestat după ce, în 8 august, a accidentat patru persoane pe pista Aeroportului din Caransebeş, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că în acest caz a fost făcută o expertiză, la cererea clientului său, aceasta fiind realizată de un expert autorizat.

Potrivit lui Bolosin, concluziile expertului care a analizat acest caz sunt că accidentul putea fi evitat şi de victime şi de către clientul său şi că maşina condusă de acesta avea doar 41 de kilometri la oră în momentul accidentului.

"Expertiza a stabilit că şoferul se deplasa cu 41 kilometri la oră. Expertul care a făcut acest raport nu s-a putut pronunţa dacă clientul meu a provocat accidentul cu intenţie sau nu. De asemenea, acesta a mai spus că părţile vătămate puteau evita accidentul, deoarece se aflau pe pistă şi nu în spatele cauciucurilor de protecţie", a declarat Bolosin.

El a menţionat că rechizitoriul în acest caz va fi finalizat, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare.

Întrebat dacă această expertiză îl va ajuta pe clientul său în condiţiile în care este acuzat de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 miligrame per litru alcool pur în sânge, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice, Bolosin a afirmat că va cere, cu siguranţă, realizarea unei noi expertize, deoarece Parchetul nu a ţinut cont de concluziile acesteia şi a păstrat toate cele patru capete de acuzare.

El a afirmat că, probabil, acelaşi lucru îl vor face şi familiile victimelor.

Accidentul a avut loc în 8 august, după ce tânărul Cristian Ungur, aflat la volanul unui autoturism Alfa Romeo, a pătruns pe pista din cadrul Aeroportului Caransebeş, unde se desfăşura un concurs de motociclism, şi a lovit patru persoane care au suferit leziuni pentru a căror vindecare sunt necesare de la cinci până la o sută de zile.

După incident, tânărul a părăsit în mare viteză incinta aeroportului şi s-a îndreptat spre o localitate din imediata apropiere a acestuia. Ulterior, însă, acesta s-a prezentat la Poliţie.

Tânărului i-au fost recoltate probe biologice, rezultatele acestora arătând că avea o alcoolemie de peste doi la mie la momentul accidentului.

Cristian Alexandru Ungur a fost reţinut pentru vătămare corporală gravă (o faptă), loviri sau alte violenţe (trei fapte), conducere a unui autoturism având o îmbibaţie alcoolică în sânge mai mare de 0,80 miligrame la mie şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Ulterior, el a fost prezentat Judecătoriei Reşiţa cu propunerea de arestare preventivă, după ce a fost audiat de poliţiştii de la Caransebeş şi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeş.

El a fost arestat, dar a făcut recurs la această măsură. Recursul a fost respins de Tribunalul Caraş-Severin.

Un tânăr rănit în accident a fost internat la Casa Austria din Timişoara, el având nevoie de mai multe operaţii pentru a-i fi reconstruită faţa. Timişoreanul Arthur Rusu era în starea cea mai gravă, având mai multe oase ale feţei rupte. Întrucât intervenţiile sunt costisitoare, motocicliştii au adunat bani pentru a-l sprijini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici