Accidentul din Argeş este accident colectiv de muncă. Şoferul, cercetat pentru vătămare corporală

Accidentul rutier de la Mioveni, în care a fost implicat un autobuz cu navetişti, este considerat accident colectiv de muncă, "de traseu", de către reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă, iar şoferul autovehiculului este cercetat pentru vătămare corporală.

354 afișări
Imaginea articolului Accidentul din Argeş este accident colectiv de muncă. Şoferul, cercetat pentru vătămare corporală

Accidentul din Argeş este accident colectiv de muncă. Şoferul, cercetat pentru vătămare corporală (Imagine: Tudor Costi/Mediafax foto)

"În acest moment, lucrăm pentru finalizarea dosarului. În 15 zile, potrivit reglementărilor legale, trebuie încheiate cercetările, dar se va cere şi expertiză tehnică, iar termenul va fi prelungit. Din primele noastre constatări rezultă că este un accident colectiv de muncă, de traseu", a declarat Mugurel Steflea, inspector la ITM Argeş.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti şi poliţiştii au început o anchetă în acest caz, şoferul autobuzului fiind cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă.

"În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pe numele şoferului sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi urmează să se facă şi expertiză tehnică pentru a se stabili mecanismul de producere a accidentului rutier", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, agent Mădălina Bălănescu.

Un microbuz a căzut, joi după-amiază, în zona Gării Ciumeşti, din apropiere de Mioveni, judeţul Argeş, de pe o pasarelă, fiind rănite peste 30 de persoane. Acestea au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti şi la Spitalul orăşănesc Mioveni pentru investigaţii medicale, în cele din urmă şi răniţii duşi la Mioveni fiind transportaţi tot la SJU Piteşti.

Ulterior, patru femei au fost duse la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, dr. Marius Pascu, cele mai multe dintre persoanele aflate în autobuz sunt femei care lucrează la firmele din zonă.

Marius Pascu preciza că cele trei femei care au fost transferate la Spitalul Floreasca au suferit traumatisme cranio-cerebrale şi toracice, au contuzii multiple şi necesită investigaţii medicale amănunţite şi tratament de specialitate.

Primele informaţii ale poliţiştilor conduc spre ipoteza că microbuzul ar fi căzut de pe pasarelă din cauza unei defecţiuni tehnice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici