ACCIDENTUL din MUNTENEGRU: Patronii firmei de transport, audiaţi la Parchet. Ştefan Grigore: Din câte am aflat, poliţistul era la volan. Era un şofer bun şi o fire calmă

Patronii firmei de transport care dus în Muntenegru românii din autocarul prăbuşit duminică, Ştefan Grigore şi Mihaela Iuliana Grigore, vor fi audiaţi, marţi după-amiază, la Parchetul general, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

1596 afișări
Imaginea articolului ACCIDENTUL din MUNTENEGRU: Patronii firmei de transport, audiaţi la Parchet. Ştefan Grigore: Din câte am aflat, poliţistul era la volan. Era un şofer bun şi o fire calmă

Ştefan Grigore (Imagine: Liviu Adascalitei/ Mediafax Foto)

Grigore (Gregory Tour): Din câte am aflat, poliţistul era la volan. Era un şofer bun şi o fire calmă

Patronul firmei Gregory Tour, Ştefan Grigore, a declarat marţi, la ieşirea din Parchetul general, că din informaţiile pe care le are, la volanul autovehiculului se afla, în momentul accidentului din Muntenegru, poliţistul, despre care ştia că era un şofer bun şi o fire calmă.

Grigore a mai spus că unul dintre cei doi şoferi ai autocarului prăbuşit în Muntenegru, George Ciobanu, care era şi angajat al Poliţiei Capitalei, a fost "detaşat temporar" pentru această deplasare de la o firmă patronată de fiul acestuia, după ce angajatul programat iniţial pentru cursă a intrat în concediu.

El a adăugat că le-a dat procurorilor informaţii privind starea tehnică şi juridică a autocarului, precum şi despre şoferii firmei.

Patronul de la Gregory Tour a mai spus că a fost solicitat de procurori să aducă documente justificative de la firmă şi că va sprijini, în acest caz, şi cercetările Inspectoratului Teritorial de Muncă.

La Parchetul general a fost chemat, marţi, şi directorul agenţiei de turism Mareea Travel, Marius Usturoiu. Acesta a venit însoţit un un avocat şi a declarat, la intrare, că a fost chemat pentru a i se spune ce documente necesare pentru anchetă să aducă. Mareea Travel este agenţia care a organizat circuitul turistic în care s-a produs accidentul, Usturoiu afirmând, luni, că responsabilitatea pentru pagubele produse în urma acestuia aparţine transportatorului, Gregory Tour.

Surse judiciare au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, că la Parchetul general ar urma să fie audiată şi Mihaela Iuliana Grigore, celălalt patron al firmei Gregory Tour.

Ştefan Grigore declarase anterior că autocarul prăbuşit în Muntenegru avea toate verificările tehnice la zi, iar cei doi şoferi aveau experienţă de cel puţin zece ani, fără niciun incident până acum.

Grigore a mai spus că firma face acest traseu din Muntenegru de cel puţin şapte-opt ori anual, iar unul dintre şoferii de pe autocarul respectiv a făcut acest traseu de 20 de ori.

Ştefan Grigore a venit la Parchet în jurul orei 14.00, iar la intrare nu a vrut să facă declaraţii privind accidentul.

El declarase anterior că autocarul prăbuşit în Muntenegru avea toate verificările tehnice la zi, iar cei doi şoferi aveau experienţă de cel puţin zece ani, fără niciun incident până acum.

Grigore a mai spus că firma face acest traseu din Muntenegru de cel puţin şapte-opt ori anual, iar unul dintre şoferii de pe autocarul respectiv a făcut acest traseu de 20 de ori.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat duminică în jurul orei 18.00, ora României, într-o prăpastie din Muntenegru, accidentul soldându-se cu 18 morţi şi 29 de răniţi.

Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegrului.

Printre decedaţi se află şi şoferul aflat la volan, a anunţat, marţi, adjunctul şefului Poliţiei din Muntenegru, care a mai spus că al doilea şofer este în stare gravă la Terapie Intensivă.

Surse din Ministerul Afacerilor Interne au declarat că şoferul care se afla la volanul autocarului şi care a decedat în urma accidentului este cel care era angajat al Poliţiei Capitalei, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Ministerul Afacerilor Interne.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, a declarat, marţi, că subofiţerul care lucra şi ca şofer pe autocarul prăbuşit în Muntenegru nu şi-a anunţat superiorii că părăseşte localitate şi ţara, aşa cum prevede legea, şi nici că are un alt loc de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici