ACCIDENTUL din MUNTENEGRU: Unul dintre decedaţi urma să fie operat pe inimă la întoarcerea din excursie. Bărbatul încercase să cedeze biletele

Ion Marinescu, una dintre victimele din Muntenegru, tatăl unui fost consilier judeţean din Argeş, urma să fie operat pe inimă la întoarcerea din excursie şi intenţionase să renunţe la călătorie şi să cedeze biletele altei persoane, care însă a refuzat, pe motiv că nu poate merge cu autocarul.

948 afișări
Imaginea articolului ACCIDENTUL din MUNTENEGRU: Unul dintre decedaţi urma să fie operat pe inimă la întoarcerea din excursie. Bărbatul încercase să cedeze biletele

ACCIDENTUL din MUNTENEGRU: Unul dintre decedaţi urma să fie operat pe inimă la întoarcerea din excursie. Bărbatul încercase să cedeze biletele (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Ion Marinescu, în vârstă de 61 de ani, este una dintre victimele din Muntenegru, unde a mers împreună cu soţia sa, Georgeta Marinescu, rănită grav în urma accidentului.

Cei doi sunt părinţii omului de afaceri Mădălin Marinescu, fost consilier judeţean PNL, a cărui soţie, Iulia Maria Marinescu, este şefa Oficiului Registrului Comerţului Argeş.

Primarul din Curtea de Argeş, Nicolae Diaconu, spune că Ion Marinescu era programat să fie operat pe inimă săptămâna trecută, însă intervenţia a fost amânată din cauză că nu funcţiona un aparat din spital.

Bărbatul a intenţionat să renunţe la excursia din Muntenegru, însă cel căruia a vrut să-i dea biletele a refuzat pe motiv că nu poate merge cu autocarul.

"Ştim că domnul Marinescu s-a dus la operaţie de inimă săptămâna trecută, dar i s-a spus că nu funcţionează un aparat şi că poate să vină la medic după ce vine din excursie. A vrut să renunţe la un moment dat la excursie şi a vrut să îi dea cuscrului biletele, dar Nichita Sandu, cuscrul, a refuzat deoarece nu obişnuia să meargă cu autocarul, are reţineri la asemenea călătorii", a spus primarul din Curtea de Argeş.

Ion Marinescu a fost înmormântat, joi după-amiază, în prezenţa a peste 200 de persoane, la Cimitirul Municipal din Curtea de Argeş.

La ora transmiterii acestei ştiri, la acelaşi cimitir sunt înmormântaţi soţii Mariana şi Toma Mateescu.

Mariana Mateescu, fostă profesoară de matematică la Şcoala "Mircea cel Bătrân" din Curtea de Argeş, pensionară, era ghidul circuitului turistic în Muntenegru şi Croaţia.

La ora 16.00 va începe slujba religioasă la biserica Bolniţa din cartierul Ivancea din Curtea de Argeş pentru omul de afaceri Nicole Derviş, urmând ca acesta sa fie înmormântat în cimitirul acestui lăcaş de cult, într-o criptă a cărei construcţie a fost finalizată în urmă cu câteva săptămâni.

Tot joi au avut loc funeraliile Gherghinei Buidan, din Piteşti. Femeia a fost înmormântată în cimitirul bisericii pe care a renovat-o în satul natal, Crucişoara. Gheorghe Țucă, primarul comunei Cocu, de care aparţine satul, spunea că, din "câte ştie", femeia era verişoară cu Gabriel Oprea.

Femeia, Gherghina Buidan, era pensionară, era divorţată şi avea doi copii căsătoriţi.

"E născută în comuna Cocu, sat Crucişoara, dar avea domiciliul în Piteşti. În ultimul timp venea mai des pe la noi, era pensionară şi venea la casa părintească. Din câte ştiu eu, era verişoară cu domnul Gabriel Oprea. m văzut-o acum o lună în satul Crucişoara, unde a fost o slujbă de pomenire a părinţilor domnului Oprea. Doamna era «inima satului».

Ea a reuşit să strângă bani de la rude şi prieteni şi a renovat biserica din Crucişoara, a refăcut pictura interioară, parchetul, uşile şi ferestrele, a instalat centrala termică şi vroia să refacă şi pictura exterioară a bisericii, care este degradată. Era bucuroasă că primăria a turnat asfalt pe şapte kilometri, în tot satul, şi m-a felicitat. Va fi înmormântată mâine (joi-n.r.) la Cocu, în cimitirul bisericii pe care a renovat-o în satul natal, Crucişoara. A fost adusă la casa părintească astăzi, iar de înmormântare se vor ocupa verişorii dânsei şi fostul soţ cu care era în relaţii foarte bune, chiar dacă divorţase", spunea primarul din Cocu.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie duminică, în jurul orei 18.00, ora României, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar alte 29 fiind rănite.

Nouă dintre victime sunt din Capitală, cinci din judeţul Argeş, două din Timiş şi câte una din Ilfov şi Cluj.

Patru dintre persoanele din Argeş care au decedat în accident erau din Curtea de Argeş, fiind vorba despre Nicolae Derviş, om de afaceri şi fost consilier local, Mariana Mateescu, ghidul excursiei, profesoară de matematică pensionară, Toma Mateescu, soţul femeii, şi Ion Marinescu, tatăl fostului consilier judeţean liberal Mădălin Marinescu. Cea de-a cincea victimă, Gherghina Buidan, era din Piteşti.

Nicolae Derviş, în vârstă de 65 de ani, fost consilier local, era preşedinte al filialei Curtea de Argeş a PNL. Familia Derviş avea în Curtea de Argeş o fabrică de pâine cu peste 100 de angajaţi.

Nicolae Derviş ar fi trebuit să plece în această vară într-o excursie în Spania, dar a primit în ultimul moment o ofertă cu circuitul din Muntenegru şi Croaţia, cedând călătoria în Peninsula Iberică unui fîn, angajat al brutăriei.

O angajată a fabricii de panificaţie deţinută de Derviş spunea că, înainte de a pleca în vacanţă, acesta a venit şi a vorbit cu toţi salariaţii, spunându-le să fie cuminţi şi că se vor vedea peste o săptămână.

Derviş este ctitorul bisericii din satul său natal, Valea Brazilor, din comuna Băiculeşti. Biserica a fost construită începând cu vara anului 2007 şi sfinţită în 5 decembrie 2010, de către IPS Calinic, arhiepiscopul de Argeş şi Muscel. Investiţia pentru ridicarea bisericii s-a ridicat la peste 400.000 de lei, iar după sfinţire biserica a fost donată Arhiepiscopiei de către familia Derviş, care a donat şi 6.400 de metri pătraţi de teren pentru construirea unui cimitir. Biserica poartă hramul Sfântului Nicolae.

Derviş spunea că ideea de a ridica o biserică i-a venit în momentul în care i-a murit tatăl.

"Eram încă sărac, la început de drum cu afacerea, şi mi se rupea inima să-l văd pe tata zdruncinat în sicriu, dus cu un Aro spre cimitirul din vârful dealului. Mi-am promis atunci să ridic, dacă mă va ajuta Dumnezeu, o biserică şi cimitirul aproape de casa noastră părintească, ca să ne dormim toţi ai noştri somnul de veci, alături de oamenii în mijlocul cărora am trăit. Când i-am mărturisit gândul mamei mele, femeie credincioasă şi cu cu frică de Dumnezeu, m-a rugat să tac, ca să nu ne facem de râs, căci noi suntem cunoscuţi ca o familie de oameni serioşi. Am ascultat-o, dar gândul acestei înfăptuiri nu-mi dădea pace. După vreo 12 ani, în iunie 2007, am decis că este momentul. Nu mă dădeau banii afară din casă, încă mai aveam probleme cu firma, dar având familia alături n-am mai stat pe gânduri. Apoi toate s-au legat atât de bine, încât până la 25 octombrie, în acelaşi an, am ridicat biserica şi i-am pus acoperişul. (...) Aceasta a fost dorinţa mea, iar fără ajutorul lui Dumnezeu şi al familiei mele n-aş fi reuşit", spunea Nicolae Derviş la sfinţirea bisericii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici