Accidentul din Ungaria | Victimele se întorceau din Slovenia, unde au fost la muncă / Subprefect: Cele nouă persoane care au murit, posibil cazuri sociale din judeţul Mureş

Victimele accidentului din Ungaria se întorceau din Slovenia, unde au muncit în agricultură, probabil la cules de căpşuni. Se pare că patru dintre acestea sunt din comuna Mică, iar alte cinci din comuna Bălăuşeri, judeţul Mureş.

3815 afișări
Imaginea articolului Accidentul din Ungaria | Victimele se întorceau din Slovenia, unde au fost la muncă / Subprefect: Cele nouă persoane care au murit, posibil cazuri sociale din judeţul Mureş

Accidentul din Ungaria | Subprefect: Victimele, posibil cazuri sociale din judeţul Mureş

Primarul din comuna Mică, Szekely Ladislau, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că patru dintre cei care au murit, marţi, în accidentul din Ungaria, sunt din satele Căpâlna de Sus şi Deaj. Este vorba despre trei bărbaţi şi o femeie, doi dintre ei fiind fraţi, iar femeia soţia unuia dintre ei.

”Toţi veneau de la muncă din Slovenia, iar tatăl celor doi băieţi era în faţa lor pentru că a venit cu altă familie. Ceilalţi cinci din câte am înţeles erau din Agrişteu, comuna Bălăuşeri. Am luat legătura cu asiguratorul şi m-a asigurat că asigură repatrierea, transport, înmormântare, tot. Aveau pe maşină asigurare şi pe persoane, aşa se pare”, a spus Szekely Ladislau.

Primarul din comuna Mică a vorbit, astăzi, cu familiile victimelor. Aceştia aveau până în 40 de ani, potrivit sursei citate.

Nouă persoane au murit, marţi seara, în urma coliziunii între un microbuz înmatriculat în România şi un camion, în zona Cegledbercel, Ungaria, a comunicat Poliţia din zona Pest.

Subprefect: Persoanele care au murit, posibil cazuri sociale din judeţul Mureş

Subprefectul judeţului Mureş, Nagy Zsigmond, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că are informaţii că victimele accidentului din Ungaria ar fi din comunele Mică şi din Bălăuşeri, fiind vorba, cel mai probabil, de cazuri sociale, oameni plecaţi la muncă în străinătate.

”Am luat legătura cu autorităţile publice locale din cele două comune – comuna Mica şi Bălăuşeri – de unde se presupune că sunt victimele, care nu au fost încă identificate. Nici cei de la autorităţile locale nu au încă informaţii despre familii, despre persoane. Sunt în curs de identificare. S-ar putea să fie vorba de cazuri sociale şi vedem cum putem colabora cu celelalte instituţii”, a spus, corespondentului MEDIAFAX, Nagy Zsigmond.

Subprefectul judeţului Mureş a adăugat că, împreună cu autorităţile locale, se vor căuta soluţii de sprijinire a familiilor victimelor, după ce acestea vor fi identificate dacă se confirmă că este vorba de cazuri sociale, de oameni care au plecat la muncă în străinătate.

”Încercăm să gestionăm situaţia, împreună cu autorităţile publice locale, să vedem ce putem face pentru familiile victimelor, după ce vor fi identificate şi ştim despre ce persoane e vorba”, potrivit subprefectului de Mureş.

Toate cele nouă victime ale accidentului din Ungaria au fost identificate ca fiind de cetăţenie română, trupurile neînsufleţite fiind transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici