Accidentul provocat de Şerban Huidu: Pasagerii din Logan mergeau la o întâlnire cu un client din străinătate. Povestea celor 3 victime

Cele trei persoane care au murit în urma accidentului provocat de realizatorul TV Şerban Huidu erau colegi la o firmă din Braşov, Ioan Garbis şi Magda Drăghici fiind patronii, iar Ştefan Lungu şoferul, şi duminică se îndreptau spre Aeroportul Otopeni pentru a aştepta un client din străinătate.

8253 afișări
Imaginea articolului Accidentul provocat de Şerban Huidu: Pasagerii din Logan mergeau la o întâlnire cu un client din străinătate. Povestea celor 3 victime

Accidentul provocat de Şerban Huidu: Victimele din Logan mergeau la o întâlnire cu un client din străinătate

Lungu Ştefan Balogh, de 65 de ani şi Magda Drăghici, de 54 de ani, au murit la locul accidentului, imediat după impact, iar Ioan Garbis, de 57 de ani, a decedat luni dimineaţă, la Spitalul Judeţean Braşov, unde au fost duşi în stare gravă.

Cei trei lucrau la firma Toledo SRL de pe Calea Feldioarei din Braşov, o societate care activează în domeniul distribuţiei de maşini de legat, înfoliat, maşini de paletizat, maşini de lipit şi materiale consumabile.

Duminică, cei trei se îndreptau, cu maşina firmei, către Aeroportul Otopeni, unde ar fi urmat să aibă o întâlnire cu un client care venea din străinătate.

Ioan Garbis şi Magda Drăghici erau asociaţi şi patronii firmei respective, iar Ştefan Lungu era şoferul firmei.

Adrian Roşca Metaxa, prieten bun cu Ioan Garbis, a spus că au fost colegi din clasa a V-a până într-a XII-a.

"Îmi este foarte greu să vorbesc. Mi-a fost un bun prieten şi coleg. Am fost colegi de bancă din clasa a V-a până într-a XII-a. Am rămas prieteni buni şi după aceea. Mergeam la schi împreună, făceam revelioanele împreună mereu. Era un om deosebit. Nici nu am cuvinte", a spus acesta.

Ioan Garbis a fost căsătorit timp de zece ani cu Cristina Lapis, preşedintele Asociaţiei "Milioane de Prieteni" şi directoarea Rezervaţiei de urşi de la Zărneşti. Cei doi au divorţat în urmă cu 26 de ani, dar au rămas buni prieteni.

"Era un om introvertit, retras, modest. Nu-i plăcea să iasă în faţă. Ştiu că avea o relaţie cu doamna Drăghici (Magda Drăghici, femeia moartă în accident-n.r.), dar pe ea nu am cunoscut-o personal niciodată. Eu am fost la spital, duminică, ca la un om rănit, pe care am vrut să îl ajut cu ce puteam, pentru că ştiam că nu are familie în Braşov. Are nişte rude, dar în Grecia. Aveam la mine, în buzunar şi o sticlă de suc pe care voiam să i-o dau. Dar am fost şocată când l-am văzut. Nu ştiam că este în comă. Oricum, după ce l-am văzut în seara aceea am ştiut că nu va supravieţui. Sigur, în suflet mi-a rămas un loc, pentru că am fost căsătoriţi zece ani şi am pornit la drum împreună", a spus Lapis.

Trupul lui Garbis va fi depus, marţi, după ce va fi ridicat de la Labortorul de Medicină Legală, la Capela Bisericii greceşti "Sfânta Treime" din Braşov, urmând să fie îngropat în cimitirul bisericii.

Magda Drăgici era divorţată de mulţi ani şi avea o fiică de 27 de ani care lucrează în Bucureşti.

Prietenii o descriu ca pe o femeie plină de viaţă şi sportivă, care iubea drumeţiile, schiul şi înotul.

Magda Drăghici era inginer, ca şi Ioan Garbis, iar ambii proveneau din familii foarte bune din Braşov.

Potrivit unor apropiaţi ai celor doi, citaţi de gandul.info, cei doi fuseseră colegi de serviciu la întreprinderea "Hidromecanica", iar prin '98, când în uzină au început concedierile, au demisionat şi au început o afacere pe cont propriu. Magda Drăghici a înfiinţat firma SC Toledo SRL, la care Ioan Garbis a devenit director comercial.

"Firma merge foarte bine, chiar şi pe criza asta. Probabil că o va prelua fiica din prima căsătorie a Magdei", a spus un bun prieten al celor doi.

Trupul femeii va fi dus marţi, la ora 18.00, la capela Bisericii "Sfinţii Apostoli Petru si Pavel" de pe strada Aurel Vlaicu din Braşov, după care va fi transportat la Bucureşti pentru incinerare.

Ştefan Lungu Balogh era căsătorit şi avea un fiu care locuieşte la Bucureşti, fiind şi el fost angajat al "Hidromecanica". Prietenii au spus despre el că era un om harnic şi puternic, un om de munte, căruia îi plăceau drumeţiile.

Duminică, deşi patronii firmei aveau maşini personale de teren, şoferul a insistat să folosească maşina firmei, o Dacia Logan, căreia îi pusese cauciucuri de iarnă cu câteva zile în urmă.

Cei trei se aflau, duminică, în autoturismul Dacia Logan care a fost lovit de maşina de teren Mercedes condusă de realizatorul TV Şerban Huidu.

Şerban Huidu se afla la volanul unei maşini de teren Mercedes şi circula dinspre Capitală spre Braşov, iar la ieşirea din localitatea Timişul de Sus, într-o zonă în care sunt curbe, viteza legală fiind de 30 km. la oră, a intrat cu maşina pe contrasens şi a izbit autoturismul Dacia. El se afla în maşină împreună cu soţia sa, cu cei doi copii în vârstă de 2 şi 4 ani şi cu bona acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici