Acord: Arheologii vor face săpături în fostele colonii de muncă şi închisori comuniste

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc şi Muzeul Naţional de Istorie a României au încheiat un acord de cooperare care are ca obiect efectuarea de investigaţii arheologice în fostele colonii de muncă şi închisori comuniste.

132 afișări
Imaginea articolului Acord: Arheologii vor face săpături în fostele colonii de muncă şi închisori comuniste

Acord: Arheologii vor face săpături în fostele colonii de muncă şi închisori comuniste

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) şi Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) au încheiat un acord de cooperare care are ca obiect efectuarea de investigaţii arheologice cu scopul de aflare a crimelor şi abuzurilor înfăptuite de către fostele instituţii ale regimului comunist.

Activitatea comună va fi îndreptată spre efectuarea de investigaţii arheologice în vederea identificării urmelor materiale din zona fostelor colonii de muncă forţată şi a fostelor închisori.

Datele obţinute în urma cercetărilor arheologice vor fi utilizate de IICCMER pentru cercetarea acţiunilor care au lezat drepturile şi libertăţile omului în întreaga perioadă a regimului comunist) şi de MNIR, pentru a ilustra diferite aspecte ale perioadei comuniste, în proiectele şi reconstituirile sale expoziţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici