Acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru şefa DSP Maramureş care a dat subiectele la un concurs

Fosta şefă a DSP Maramureş a recunoscut că a dat subiectele de la un concurs, anunţă marţi procurorii DNA.

229 afișări
Imaginea articolului Acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru şefa DSP Maramureş care a dat subiectele la un concurs

Acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru şefa DSP Maramureş care a dat subiectele la un concurs

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii Biroului teritorial Baia Mare au dispus sesizarea instanţei de judecată cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei inculpatelor Ilea Ivette-Alessandra, la data faptei director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Maramureş, Diaconiţa Oltea, la data faptei şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Maramureş şi H.L.M., persoană fizică, fără vreo calitate specială.

În sarcina acestora s-a reţinut comiterea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată.

În acordurile de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut că, în perioada septembrie-noiembrie 2023, inculpata Ilea Ivette-Alessandra ar fi remis, în două rânduri, lista cu subiectele propuse (puse la dispoziţie de către inculpata Diaconiţa Oltea) candidatei H.L.M. la postul de „inspector, clasa I, grad profesional superior, în cadrul Serviciului Control în Sănătate”, scos la concurs de instituţia pe care o conducea.

„La data de 26 septembrie 2023, cu tot <ajutorul> primit, inculpata H.L.M. nu ar fi reuşit să obţină punctajul minim de promovare a probei scrise, concursul urmând a fi reluat la o dată ulterioară (27 noiembrie 2023). De data aceasta, inculpata H.L.M. ar fi terminat prima proba de concurs. La ieşire din sala unde s-a desfăşurat concursul, asupra acesteia ar fi fost găsit şi ridicat de către procurorii anticorupţie un set de înscrisuri în care erau menţionate subiectele propuse de membrii comisiei, ce ar fi fost primite de candidată în maniera de mai sus”, arată procurorii.

În prezenţa avocaţilor, cele trei inculpate au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora.

Astfel, în cazul inculpatei Ilea Ivette-Alessandra, pedeapsa este de 2 ani închisoare cu amânarea aplicării executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, de un an şi 10 luni închisoare cu amânarea aplicării executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani în cazul inculpatei Diaconiţa Oltea, şi de un an şi 6 luni închisoare cu amânarea aplicării executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 (doi) ani, în cazul inculpatei H.L.M..

Dosarele de urmărire penală privind pe inculpatele Ilea Ivette-Alessandra, Diaconiţa Oltea şi H.L.M. împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Maramureş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dsp,
maramureş,
concurs

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici