Acţiuni intense la Nădlac: 116 cetăţeni străini, opriţi când treceau ilegal în Ungaria

116 migranţi, ascunşi printre cutii cu varză, mobilă, ambalaje şi catalizatoare, au fost prinşi încercând să treacă ilegal în Ungaria, prin Nădlac.

612 afișări
Imaginea articolului Acţiuni intense la Nădlac: 116 cetăţeni străini, opriţi când treceau ilegal în Ungaria

Acţiuni intense la Nădlac: 116 cetăţeni străini, opriţi când treceau ilegal în Ungaria

În ultimele 24 de ore, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, au încercat să iesă din ţară, doi cetăţeni turci, un bulgar şi un român, aflaţi la volanul a două camioane din Turcia şi a două autoutilitare înmatriculate în Cehia şi România. Şoferii transportau mobilă, ambalaje, catalizatoare şi varză pentru diferite societăţi comerciale din Slovacia, Ungaria, Austria şi Italia.

În compartimentele pentru marfă au fost găsiţi, în total, 80 de cetăţeni străini din diverse state afro-asiatice (Algeria, Bangladesh, Sri Lanka, India, Pakistan, Afganistan, Nepal, Siria şi Etiopia), cu vârste cuprinse între 19 şi 51 de ani, intraţi legal în România în baza documentelor personale.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, poliţiştii de frontieră au controlat un TIR din Turcia, condus de un cetăţean turc. În urma controlului, au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, 26 de persoane, cetăţeni din Eritreea, Bangladesh şi Siria, ce intenţionau să ajungă în mod fraudulos în state din vestul Europei.

Vineri dimineaţă, poliţiştii de frontieră din Nădlac au observat, lângă linia de frontieră, mai multe persoane care mergeau pe jos către Ungaria. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, cei în cauză au fost duşi la sediul instituţiei pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că este vorba de zece persoane din Pakistan, Nepal, Bangladesh, Sri Lanka şi India, cu vârste cuprinse între 19 şi 37 de ani, intraţi legal în ţara noastră.

„Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferi şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii depistaţi ascunşi în mijloacele de transport, respectiv pe jos, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun”, informează Poliţia de Frontieră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici