Actualul şef al Poliţiei Române, Ioan Buda, implicat în scandalul poliţistului care stătea în genunchi

Ioan Buda, şeful Poliţiei Române începând de marţi, a fost implicat, în anul 2017, în scandalul poliţistului pozat în genunchi în faţa şefilor săi. Atunci, informaţiile din spaţiul public arătau că şi Buda se afla la masă.

7594 afișări
Imaginea articolului Actualul şef al Poliţiei Române, Ioan Buda, implicat în scandalul poliţistului care stătea în genunchi

Actualul şef al Poliţiei Române, Ioan Buda, implicat în scandalul poliţistului care stătea în genunchi

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, i-a cerut, în mai 2017, demisia şefului Serviciului Control din cadrul Poliţiei de Frontieră, Aurelian Miu, după ce în spaţiul public au apărut fotografii în care acesta apare îngenuncheat în faţa unei mese la care stau mai mulţi superiori. CLICK AICI pentru fotografie. 

"Din cercetarea preliminară, a reieşit ca acea fotografie a fost făcută după un eveniment de bilanţ, care a avut loc pe data de 13 februarie 2013. La acel eveniment au participat atât reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, cât şi reprezentanţi ai Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă de la acel moment. Acea fotografie nu a fost în contextul unui ritual, ci a reieşit că acel ofiţer de poliţie de frontieră nici nu a avut vreo aprobare de la şefi ca să facă un asemenea gest", a declarat, la acea vreme, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Carmen Dan a mai spus că din cercetări nu reiese clar dacă era de faţă şi Ioan Buda, şeful Poliţiei de Frontieră la acea dată, dar "se pare că ar fi fost prezent la acel eveniment".

"Este foarte posibil ca fotografia să fi fost făcută pe o filmare, înregistrare pe o cameră video care se afla pe terasa etajului 6. Eu nu am văzut nicio filmare, iar din informaţiile pe care le am în acest moment, datele înregistrate pe filmări se păstrează 30 de zile", a mai spus ministrul.

La masa în faţa căreia a fost fotografiat acesta stând în genunchi se aflau la acel moment, potrivit informaţiilor din spaţiul public, Gelu Oltean, fost şef al serviciului de informaţii al Ministerului de Interne, Ioan Buda, fost secretar de stat al MAI şi şeful Poliţiei de Frontieră, Marcel Ardelean, şeful Direcţiei de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei, dar şi alţi poliţişti. Scena ar fi avut loc la ultimul etaj al sediului central al Poliţiei de Frontieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici