Acuzaţii grave din cauza plăţii cu întârziere a ajutorului pentru adulţii cu dizabilităţi. Politicienii din Bucureşti se acuză între ei

  • Politicienii din Bucureşti se acuză între ei din cauza plăţii cu întârziere a stimulentului financiar pentru adulţii cu dizabilităţi.
  • Fosta conducere şi viitoarea conducere a Primăriei Capitalei comentează pe Facebook situaţia creată, aşa cum a anunţat marţi Direcţia Generală de Asistenţă Socială.
991 afișări
Imaginea articolului Acuzaţii grave din cauza plăţii cu întârziere a ajutorului pentru adulţii cu dizabilităţi. Politicienii din Bucureşti se acuză între ei

Acuzaţii grave din cauza plăţii cu întârziere a ajutorului pentru adulţii cu dizabilităţi. Politicienii din Bucureşti se acuză între ei

Anunţul privind plata cu întârziere a stimulentului financiar pentru adulţii cu dizabilităţi a fost făcut marţi.

„În atenţia beneficiarilor stimulentului financiar pentru persoanele adulte cu handicap! În această lună, plata stimulentului financiar, în valoare totală de 28.000.000 lei, va fi amânată până la o dată ulterioară pe care o vom comunica de îndată ce vom dispune de fondurile necesare. Plata stimulentului pentru copiii cu handicap va fi realizată vineri. Vă mulţumim pentru înţelegere!”, au anunţat, pe Facebook, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

Unul dintre primele comentarii la postarea de pe reţeaua de socializare aparţine lui Vlad Voiculescu, viitorul viceprimar al Capitalei.

„Cel mai probabil săptămâna următoare vom prelua mandatele. Ca Viceprimar General responsabil pentru domeniul social după votul colegilor consilieri, îi asigur pe toţi cei înscrişi în program că vor primi ajutorul promis.
Nu e acceptabil ca oamenii să fie lăsaţi fără acest ajutor tocmai în prag de iarnă! Vom corecta lucrurile de îndată ce stă în puterea noastră”, a anunţat Vlad Voiculescu.

O reacţie dură a venit şi din partea lui Nicuşor Dan, primarul ales al oraşului Bucureşti. El a anunţat că problema va fi rezolvată imediat după ce va fi instalat în funcţie şi a acuzat-o pe Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, că a provocat această situaţie.

„Gabriela Firea a oprit plata stimulentului financiar pentru adulţii cu dizabilităţi din Bucureşti. Adică a făcut exact ceea ce ne acuza pe noi, în mod mincinos, în timpul campaniei electorale! Cinism şi bătaie de joc până în ultima zi de mandat – de asta au parte bucureştenii de la primarul general încă în funcţie. Imediat ce voi prelua oficial funcţia de primar general, mă voi ocupa de rezolvarea acestei probleme, iar beneficiarii stimulentului financiar îşi vor primi banii la care au dreptul. Niciun beneficiar de plăţi sociale nu va suferi din pricina incompetenţei şi batjocurii actualei conduceri a primăriei. În schimb, clienţii politici ai PSD, oamenii înşurubaţi abuziv în funcţii şi beneficiarii de contracte politice vor da socoteală”, a declarat Nicuşor Dan.

În replică, fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, susţine că informaţiile sunt mincinoase şi că problemele apărute sunt provocate de guvernanţi.

„Spre informare: stimulentele pentru copiii cu dizabilităţi, în valoare de 1.000 de lei lunar sunt, deja, plătite. Stimulentele pentru adulţii cu dizabilităţi, de 500 lei lunar, se plăteau, de obicei, în ultima zi a lunii sau în primele zile din luna următoare, în funcţie de situaţia financiară. Situaţie financiară grea, la care au contribuit din plin domnii Orban şi Cîţu - prietenii domnului Nicuşor - care au diminuat lunar cota din impozitul pe venit alocată Primăriei Capitalei şi, în plus, nu au acceptat nicio formă de redresare financiară propusă de noi: aprobarea prin CAIL a unui împrumut din Trezorerie sau de pe piaţa bancară privată. Un comportament odios la adresa bucureştenilor, doar ca să mă pedepsească pe mine politic!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici