Acuzaţiile la adresa PFP Teoctist, o încercare de denigrare a unui simbol al BOR

Publicarea unor documente care conţin acuzaţii la adresa PFP Teoctist este o încercare de denigrare a unui simbol al Bisericii Ortodoxe Române şi de manipulare ieftină din partea unor reprezentanţi ai mass-media, a declarat, miercuri, părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

1 afișare
Imaginea articolului Acuzaţiile la adresa PFP Teoctist, o încercare de denigrare a unui simbol al BOR

Acuzaţiile la adresa PFP Teoctist, o încercare de denigrare a unui simbol al BOR

"Este o încercare de manipulare ieftină din partea unor reprezentanţi ai mass-media. Este o lipsă de bun-simţ pentru că se încearcă denigrarea unui simbol al BOR trecut de curând la Domnul şi care nu mai are cum să se apere", a declarat pentru MEDIAFAX părintele Constantin Stoica.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române spune că nu poate fi vorba despre un dosar de cadre întrucât Prea Fericitul Patriarh Teoctist nu a fost membru de partid, ci despre un raport al şefului Departamentului Cultelor din vremea comunistă, Ioan Cumpănaşu.

"Cele două acuzaţii nu sunt deloc o noutate. Ele provin din Arhivele Naţionale istorice centrale a Direcţiei Generale a Poliţiei, pe care SRI le-a făcut publice în 1991-1993", a adăugat părintele.

Stoica a mai spus că pe lângă cele două acuzaţii cuprinse în textele date publicităţii de un cotidian central, PFP ar mai fi fost acuzat şi că ar fi fost membru al Rezistenţei franceze.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici