Video Adăpost pentru animalele fără stăpân, în sectorul 1 al Capitalei

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a dat în folosinţă, joi, un adăpost pentru câinii fără stăpân, centrul, în suprafaţă de peste 4.000 de metri pătraţi, având 136 de spaţii de cazare, în care pot fi adăpostite 500 de animale.

831 afișări

Adăpostul cuprinde, pe lângă spaţiile individuale pentru câini, un cabinet veterinar dotat cu aparatura necesară îngrjirii animalelor, precum şi o zonă de birouri.

"Construcţia adăpostului pentru animalele fără stăpân devenise o urgenţă, mai ales că Primăria Capitalei este pe cale să desfiinţeze baza de la Chiajna", a declarat primarul sectorului 1.

Potrivit edilului de sector, după înfiinţarea Serviciului de Poliţie a Animalelor, deschiderea centrului era o necesitate "pentru ca cetăţenii sectorului 1 să nu mai sufere de pe urma lipsei soluţiilor municipale în problema animalelor fără stăpân".

Costul estimat al hranei pentru un animal este de 150 de lei pe lună, fiind de asemenea necesari şi bani pentru sterilizarea şi deparazitarea fiecărui animal la aducerea sa în centru.

Primarul sectorului 1 a precizat că, pe lângă cele 500 de animale de talie mică ce pot fi aduse la adăpost, urmează să fie finalizată o altă parte în care vor putea fi adăpostite animale de talie mare.

Chiliman a mai arătat că vor fi preluaţi doar câinii din sectorul 1, în momentul de faţă fiind estimat un număr între 7.000 şi 9.000 de câini fără stăpân în această zonă teritorial-administrativă a Capitalei.

Animalele fără stăpân, care vor fi aduse în adăpostul situat pe strada Odăi, pot fi luate înapoi în termen de şapte zile de la data aducerii lor în centru. Totodată, persoanele fizice şi juridice pot adopta câini din acest adăpost. Pentru aceasta, persoanele fizice trebuie să aibă peste 18 ani şi să facă dovada că dispun de condiţiile necesare de întreţinere într-un spaţiu privat a animalului pe care vor să îl adopte.

De asemenea, pot adoptat animale şi organizaţii de protecţie a acestora, dacă fac dovada că deţin un spaţiu destinat cazării lor în conformitate cu normele legale.

Pentru amenajarea adăpostului, Primăria Sectorului 1 a plătit 200.000 de lei, lucrările fiind începute la sfârşitul lunii august 2008.

Bucureştenii din sectorul 1 pot solicita ridicarea câinilor fără stăpân la numărul de telefon 9540.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici