Adevărat arsenal de război. Autorităţile din Statele Unite au confiscat un număr record de arme de foc pe aeroporturi în 2022

  • Un număr record de arme de foc au fost confiscate de la pasagerii aeroporturilor din SUA în 2022, au declarat oficialii din domeniul transporturilor.
  • Un total de 6.301 arme au fost luate la punctele de control până la jumătatea lunii decembrie, iar dintre acestea 88% erau încă încărcate.
468 afișări
Imaginea articolului Adevărat arsenal de război. Autorităţile din Statele Unite au confiscat un număr record de arme de foc pe aeroporturi în 2022

Administraţia pentru Securitatea Transporturilor (TSA) a declarat că se aşteaptă să confişte 6.600 de arme până la sfârşitul anului, o creştere de 10% faţă de nivelul record din 2021. Numărul de arme găsite depăşeşte recordul anterior, cel de anul trecut, când au fost depistate 5.972 de arme de foc, notează BBC.

Agenţia a declarat că armele aduse în aeroporturi consumă resurse semnificative şi este foarte costisitor pentru pasageri.

Aeroportul Hartsfield-Jackson din Atlanta, Georgia, a înregistrat cel mai mare număr de confiscări de arme, în timp ce Aeroportul Dallas/Fort Worth din statul Texas a avut al doilea cel mai mare număr. Nu a fost oferit niciun motiv pentru care mai multe persoane încearcă să treacă de securitate având asupra lor o armă.

Legile privind posesia de arme de foc variază în funcţie de fiecare stat american, dar armele de foc nu sunt permise în cabina pasagerilor unui avion, chiar dacă pasagerul are un permis de port-armă.

În cazul în care agenţii TSA detectează o armă la un punct de control, aceştia aplică o sancţiune civilă care variază în funcţie de numărul de infracţiuni anterioare şi dacă arma era încărcată în acel moment.

De asemenea, agenţia a declarat că măreşte sancţiunea civilă maximă pentru o încălcare a legii privind armele de foc de la 13.910 dolari la 14.950 de dolari.

Pasagerii companiilor aeriene pot călători cu arme de foc în bagajele de cală atunci când acestea sunt descărcate şi închise într-o carcasă rigidă. De asemenea, călătorii trebuie să anunţe reprezentanţii companiei aeriene că intenţionează să călătorească cu arma în timpul înregistrării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici