Adidas rupe oficial colaborarea cu Kanye West din cauza comentariilor antisemite ale rapper-ului

Adidas rupe oficial colaborarea cu Kanye West din cauza comentariilor antisemite ale rapper-ului. Compania va înceta să mai fabrice produse Yeezy şi să îl plătească pe rapper, spunând că recentele sale comentarii au fost "pline de ură şi periculoase”.

1360 afișări
Imaginea articolului Adidas rupe oficial colaborarea cu Kanye West din cauza comentariilor antisemite ale rapper-ului

Adidas a pus capăt parteneriatului cu Kanye West, afirmând că "nu tolerează antisemitismul", după ce rapperul a fost suspendat de pe Instagram şi Twitter din cauza unor postări ofensatoare, relatează The Guardian.

Brandul sportiv german a declarat că recentele comentarii şi acţiuni ale lui West, care şi-a schimbat oficial numele în Ye, au fost "inacceptabile, pline de ură şi periculoase, iar acestea încalcă valorile companiei de diversitate şi incluziune, respect reciproc şi corectitudine".

Compania a declarat că va suporta o pierdere "pe termen scurt" de 250 de milioane de euro din veniturile sale pentru acest an, după ce a decis să oprească activitatea mărcii cu efect imediat.

În 2020, parteneriatul a adus venituri de aproape 1,7 miliarde de dolari pentru Adidas, potrivit Bloomberg, şi urma să expire în 2026.

Pierderea veniturilor va fi o lovitură pentru Adidas, care a avertizat recent că marjele sale de profit şi vânzările au fost afectate, deoarece stocurile s-au acumulat în depozite din cauza reducerii cererii.

Adidas a pus în discuţie contractul după ce rapperul a apărut purtând o bluză cu sloganul „White Lives Matter" („Vieţile Albilor Contează") la o prezentare de modă la Paris. Sloganul deturnează numele mişcării „Black Lives Matter", care militează împotriva rasismului generalizat împotriva afro-americanilor.

Decizia Adidas vine după ce Balenciaga, Gap şi JPMorgan Chase au tăiat legăturile cu West.

Rapperul a afirmat recent că Adidas nu putea renunţa la el, în ciuda faptului că afirmaţiile sale au provocat apeluri la boicot.

Twitter a blocat contul lui West pe 9 octombrie, după ce a eliminat unul dintre tweet-urile sale în care spunea că va merge la "death con 3 On JEWISH PEOPLE", spunând că a încălcat politicile serviciului împotriva discursului instigator la ură.

Proprietarul Facebook Meta a restricţionat contul de Instagram al lui West pe 7 octombrie, după ce rapperul a făcut o postare antisemită, în care părea să sugereze că rapperul Diddy era controlat de evrei.

Preşedintele Consiliului Central al Evreilor din Germania spunea că producătorul de îmbrăcăminte sportivă are o responsabilitate specială de a tăia legăturile cu Kanye West, având în vedere istoricul său în perioada nazistă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici